Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Chrysler cerība – jaunās paaudzes Grand Cherokee

Andris Vilks, autonews.lv, 14.04.2009. 13:33

Kompānijas Chrysler atzarojums Jeep Ņujorkas autosalonā ieradies ar jaunās paaudzes Grand Cherokee, kas ražošanā nonāks nākamgad.
Chrysler cerība – jaunās paaudzes Grand Cherokee

Kompānija, kas pašlaik cīnās par savu izdzīvošanu paziņojusi, ka tuvāko mēnešu laikā klajā tiks laisti astoņi jauni modeļi.

Oficiālā preses relīze vēsta, ka apvidus automobilis konstruēts uz Mercedes – Benz ML platformas, kas nozīmē arī to, ka vairāki štutgartiešu tehniskie risinājumi turpmāk būs sastopami arī amerikāņu apvidnieka konstrukcijā. Viens no pašiem svarīgākajiem, kas jāpiemin, ir pneimatiskā piekare Quadra - Lift, ko Grand Cherokee iegūst pirmoreiz. Tā var darboties piecos režīmos, no kuriem maksimālajā, automobiļa zemākais punkts no ceļa virsmas tiek attālināts par 28 centimetriem.

Džipa riteņu bāze ir vienāda ar Mercedes ML – 2915 mm, pie tam salīdzinot ar priekšgājēju, automašīnas garums palielinājies par 135 mm, bet platums par 76 mm. Interesanti, ka pateicoties vācu ražotāja tehnoloģijām, Grand Cherokee virsbūves izturība pret vērpi uzlabojusies par 146 procentiem, bet priekšējā un aizmugures balstiekārtas, tagad kļuvušas neatkarīgas, tādejādi solot komfortablāku un drošāku pārvietošanos. Chrysler kompānijas cerībai būs uzstādīta sistēma Selec Terrain, kas atkarībā no ceļa seguma automātiski noregulē dzinēja, pārnesumkārbas, bremžu un pilnpiedziņas sistēmu darbību.

Vēl nedaudz par Quadra – Lift. Sistēmai ir 5 ieprogrammēti režīmi, kas virsbūves augstumu variē 20,5 – 28 cm robežās, kā arī automātisks režīms lieliem ātrumiem – aerodinamikas uzlabošanai piekare pazeminās līdz 19 cm, savukārt automašīnai apstājoties, pasažieru vieglākai iekāpšanai/izkāpšanai, tā pieplok līdz 16,5 cm augstumam.

Jaunums Grand Cherokee aprīkojumā ir tālo gaismu asistents, „aklās zonas” drošības sistēma un tālvadības pults, kas dod iespēju vadītājam no attāluma to iedarbināt, ziemā uzsildīt vai vasarā atdzesēt.

Vietējam tirgum tiks piedāvāti divi dzinēji: pirmais no tiem ir jauns 3,6 litru V6 ar 280 ZS jaudu, kas ir par veseliem 50 ZS spēcīgāks, turklāt arī ekonomiskāks (par 11%) nekā iepriekšējās paaudzes 3,7 litru agregāts, otrs motors ir jau labi pazīstamais 5,7 litru HEMI V8 ar 360 ZS jaudu. Eiropas pircējiem motoru gammā tiks iekļauts vēl arī Mercedes ražojuma 3 litru dīzeļdzinējs.

Bāzes modelim piedziņa ir uz aizmugurējiem riteņiem, bet pilnpiedziņa dabūjama par papildsamaksu. Par transmisiju kalpo piecu pakāpju automāts.

Chrysler uzskata, ka ar Grand Cherokee pat krīzes laikā var nopelnīt. Cerēsim, ka tā, jo mazākie un ekonomiskākie modeļi, kas taps sadarbībā ar Fiat, pat pie labākās gribas dienasgaismu ieraudzīs tikai 2011. gadā, bet līdz tam Chrysler jāizdzīvo saviem spēkiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV