Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Internets kā atmiņas uzlabošanas instruments - "kabatu" jautājums joprojām tikai ideja

Elmārs Kreicers, 05.05.2009. 22:49

Vairākos portālos manīju uzmācīgu jautājumu par to, kādēļ neviena partija pirms Rīgas domes vēlēšanām neierosina pārveidot stāvvietas ielu malās par „kabatām”, atkal atstājot autobraucējus kuļoties pa sastrēgumiem Rīgas ielās.

Nezinu, kura partija izvēlējusies šo ideju par savu priekšvēlēšanu mazo buldozerīti, taču uzstājīgajiem jautātājiem norādīšu, ka, pirms ko tādu mēģināt, labāk apskatīties kaut vai publiskos avotos – vai gadījumā šī ideja jau iepriekš izteikta un uz priekšu virzīta.

Vismaz šajā gadījumā šaubu nav ne mazāko – atliek kaut vai nedaudz "pagūglēt", un atbilde rokā.

Piemēram, jau 2006.gada 5.maijā ziņu portālā TVnet lasāms, kā Rīgas domes tēvzemietis Andrejs Požarnovs saka: „Manuprāt, kabatu izveidošana būtu iespējama, piemēram, daudzviet Brīvības ielā. Protams, jāskatās, lai to ierīkošanas dēļ neciestu zaļā zona, tomēr tas ir risinājums, pie kura, domāju, mums agri vai vēlu nāksies atgriezties. Tāpēc jārosina diskusija un jāapkopo iedzīvotāju viedokļi un ierosinājumi”.

2006.gada 19.jūnijā portāls iAuto.lv ziņo, ka A. Požarnovs ierosina: „Izvēlēsimies vienu vai divas vietas, lai rīdzinieki redz, kā šī iecere izskatās dabā, un to novērtē”. Tā paša gada 2006.gada 2.augustā portāls frut.lv ziņo, ka par nepieciešamību dažu Rīgas ielu malās izveidot speciālas kabatas automašīnu novietošanai vairākas reizes publiski izpaudies A. Požarnovs, taču komiteja šo ierosmi noslāpējusi.

Šādu publikāciju uzskaitījumu var turpināt lappusēm ilgi. Tā pati tēma interneta medijos atrodama arī 2007. un 2008. gadā, cita lieta, ka, izņemot dažus šīs idejas aizstāvjus, citiem visus šos gadus bijis svarīgāk ķerties pie monumentālām būvēm. Tas arī labi saprotams – kas tur var atlekt politiskajām kabatām no sīkām „kabatām”. Dienvidu tilti – tā ir cita lieta.

Tāpēc ir īpaši svarīgi priekšvēlēšanu gaisotnē atcerēties, kurš ko aizvadītajos gados ir un nav darījis. Neviens nevar attaisnoties, ka nav iespēju, - visa šāda informācija ir dažu klikšķu attālumā. Bet, ja tos neizmanto, tad nav ko brīnīties, ka Šlesers reklāmā lielās par „Saules akmens” „sakārtošanu”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV