Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Šonedēļ Tukumā notiks ikgadējais ilgi gaidītais kabrioletu festivāls „Baltijas kabrioletu vasara”

Jānis Timofejevs, 11.05.2009. 10:13

Jau trešo gadu dažādās Latvijas pilsētās norit ikgadējie kabrioletu sezonas atklāšanas svētki „Baltijas kabrioletu vasara”. Šoreiz tie notiks pilsētā ar senatnes elpu, kas vasaras viducī svinēs 564 gadadienu – Tukumā.
Šonedēļ Tukumā notiks ikgadējais ilgi gaidītais kabrioletu festivāls „Baltijas kabrioletu vasara”

Tukuma iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja skatīties kabrioletu kolonnas braucienu, kurš policijas eskorta pavadībā plkst. 19:00 ieradīsies neogotiskās Jaunmoku pils parkā Tukuma rajonā. Pie pils paredzēta neliela svētku parādes apstāšanās, „Muzeju nakts” atklāšana, fotografēšanās.

Turpmāk skaisto un dekorēto automašīnu karavāna pa Stacijas, Lielo, Talsu, Lauku, Kurzemes un Meža ielu dosies uz galveno notikumu vietu – Tukuma Ledus Halles stāvlaukumu Stadiona ielā 3.

Vakara vadītājs Artūrs Mednis un DJ Mārtiņš Alex, mūzikai skanot, Lido šašliku dūmiem kūpot un bērnu atrakcijām darbojoties skatītājus iesildīs jau kopš plkst. 19:00, bet kolonnas ierašanās pie ledus halles paredzēta plkst 20:00, kad sāksies vakara galvenie notikumi, proti, dalībnieku sagatavotās prezentācijas.

Dalībnieki, kas piedalās „Baltijas kabrioletu vasarā”, ik gadu gatavojas vienu minūti ilgai prezentācijas, kuras laikā sava ekipāža un auto ir jāparāda publikai. Prezentācijas tiek gatavotas brīvā stilā un bez organizatoru noteiktas tematikas tādēļ katra ir atšķirīga un īpaša. Tērpi un automašīnu dekori vieniem top pēdējā brīdī, bet citi tos gatavo pat veselu gadu. Kāzas, pirāti, citplanētieši, medmāsiņas, gangsteri un citas tēmas dalībnieku tērpos šīm šovam liek kļūt par īstu pavasara karnevālu, kāds notiek vienīgi Latvijā.

Kabrioletistu sagatavotās prezentācijas vērtēs sabiedrībā pazīstamu cilvēku žūrija, kuras sastāvā būs radio dīdžejs Edmunds Kaševskis, TV raidījuma „Krējums Saldais” dīva Dace Andžāne, portāla „Delfi Auto” redaktors Raimonds Zandovskis, autosportiste Karlīne Štāla un „Latvijas blondīņu asociācijas” direktore Marika Ģederte. Žūrija noteiks Gada kabrio ekipāžu, Gada kabrio viesi, Gada kabrio, Gada kabrio mūzu, Labāko karnevāla tērpu, Vislabāk dekorēto auto, Jautrāko ekipāžu, Spožāko braucienu.

Vakara noslēgums paredzēts plkst. 23:00, kad vieni skatītāji dosies apmeklēt Tukuma rajona muzejus, bet citi slidot ledus hallē par tikai vienu latu.

Speciāli autobusi no Rīgas uz Tukumu un atpakaļ nogādās tos festivāla apmeklētājus, kas vēlas redzēt šovu un jau naktī doties atpakaļ uz Rīgu. Papildus informācija atrodama festivāla mājas lapā internetā www.cabrio-summer.lv.

Laipni lūdzam mūsu šovā!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV