Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Svinēs Latvijas autobūves simtgadi

Līga Klismeta, 03.06.2009. 13:58

Piektdien, 5.jūnijā, pulksten 11.00 Rīgas Motormuzejā, S.Eizenšteina ielā 6 un pulksten 15.00 A/S "AMO PLANT" rūpnīcā Jelgavā, Aviācijas ielā 42, notiks Latvijas autobūves simtgadei veltīti pasākumi.

Rīgas Motoru muzejā interesenti varēs iepazīties ar automobiļu rūpniecības vēsturi. Savukārt Jelgavā "AMO PLANT" izpilddirektors Aleksejs Maslovs iepazīstinās ar autorūpnīcas būvniecību, ko pabeigs novembrī. Rūpnīcā varēs apskatīt Holandes koncerna "VDL" autobusus – pilsētas pārvadājumiem domāto Ambassador un skolēnu pārvadāšanai piemēroto Jonckheere.

Pirmo Jelgavā ražoto autobusu plānots salikt jau līdz šī gada beigām. Autobusi pagaidām tiks komplektēti no piegādātām detaļām. Ar laiku daļu detaļu paredzēts ražot Latvijā.

A/S "AMO PLANT" februārī noslēdza sadarbības līgumus ar holandiešu firmu VDL par autobusu Ambassador ražošanu Jelgavā un VDL autobusu izplatīšanu Baltijas valstīs un Maskavā. Autobusi ir paredzēti pilsētas satiksmei un labi piemēroti skolēnu pārvadāšanai.

Šos autobusus plānots piedāvāt Eiropas un Latvijas pasažieru pārvadātājiem.

Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš: ""AMO PLANT" Jelgavai ir ļoti nozīmīgs ne tikai no tā viedokļa, ka ar šo projektu mēs atgriežamies autoražotāju saimē, bet, lai nodrošinātu pilnu ražošanas procesu, kura ietvaros paredzēta arī ZIL markas kravas automašīnu un traktoru ražošana, attīstīsies arī citi ar autobūvi saistītie uzņēmumi – plastmasas izstrādājumi ražotāji un vēl virkne uzņēmumu. Tas būs vērtīgs devums ne tikai Jelgavai, bet visai valstij kopumā."

A/S "AMO PLANT" tika izveidota 2005. gadā automašīnu ražotnes attīstībai. "AMO PLANT" akcionāri ir Jelgavas pašvaldība, Maskavas valdība un AS "Ferrus". Rūpnīcas būvniecībā ir ieguldīti Maskavas valdības piešķirtie finansu līdzekļi, kas ļauj to būvēt neizmantojot kredītresursus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV