Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

CSDD aicina iesaistīties cīņā pret braukšanu reibumā

VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija", 18.06.2009. 15:14 | komentāri (1)

Cīņā pret "asiņaino Jāņu" tradīciju, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) uzsver – ikkatrs sabiedrības pārstāvis ir līdzatbildīgs par savu draugu, radu, paziņu atturēšanu no liktenīgas kļūdas pieļaušanas braucot apreibinošo vielu ietekmē. Lai arī alkohola reibumā aizturēto autovadītāju skaitam ir tendence samazināties, "Jāņi – alus – stūre" diemžēl joprojām ir ik gadu sastopama vasaras saulgriežu trīsvienība.
CSDD aicina iesaistīties cīņā pret braukšanu reibumā

Pēdējo četru gadu laikā par braukšanu alkohola reibumā aizturēti vairāk nekā 63 tūkstoši autovadītāju, 95% no tiem ir stiprā dzimuma pārstāvji. Šajā laikā alkohola reibumā izraisīti 1904 ceļu satiksmes negadījumi, kuros bojā gājuši 329, savukārt ievainojumus un citas traumas guvuši 2821 cilvēks.

"Mēs varam neskaitāmas reizes atkārtot, ka braukt un dzert ir slikti, taču efektīvāka šī cīņa būs tikai tad, kad katrā draugu kompānijā, katrā svinību vietā būs kāds, kurš attur un atgādina iereibušajiem drosminiekiem, ar ko var beigties viņu vēlēšanās sēsties pie auto stūres dzērumā. Ne policija, ne citas institūcijas nevar būt visur un pasargāt no traģiskās nelaimes. Vairumā gadījumu to izdarīt var tieši draugi un cilvēki, kas svinību laikā atrodas jums līdzās," saka CSDD direktors Andris Lukstiņs un stāsta, ka "tieši tāpēc CSDD šogad radījis īpašu "Izglāb draugu" komplektu, kas Jāņu dienās būs noderīgs palīgs cīņā ar braukt gribošajiem dzērājšoferīšiem".

"Izglāb draugu" komplekts ir CSDD mājas lapā un portālā draugiem.lv lejupielādējamas brīdinājuma zīmes un asprātīgi uzraksti, ko iespējams nosūtīt draugiem kā atgādinājuma pastkartes vai izdrukāt plakātu veidā. Tos ikviens aicināts ielīmēt automašīnu logos, novietot uz auto sēdekļiem, piestiprināt pie sienām, durvīm, lietot alus palikņu vietā vai veidot no tiem netradicionālu galdautu. Tikpat labi "Izglāb draugu” komplektu var izmantot kā brīdinājumu, kas veikli piestiprināms pie sava guļošā drauga vai citu Jāņa bērnu muguras, lai ikvienā svinību vietā un draugu pulkā nodotu vēstījumu, ka sēsties pie stūres reibuma stāvoklī, tādējādi apdraudot sevi un citus, ir kategoriski aizliegts.

Līdzās sabiedrības iesaistīšanai cīņā pret braukšanu reibumā, svētku laikā tiks rādīti "Skarbo Jāņu dziesmu" un "Izglāb draugu" TV reklāmas klipi, organizēti īpaši policijas reidi visā Latvijā, radio stacijās atskaņotas skarbās Jāņu dziesmas, rīkoti konkursi autovadītājiem, aicinot tos papildināt Jāņu folkloru ar moderniem, asprātīgiem Jāņu teicieniem un parunām.

"Lai arī līdz šim ieguldītais darbs ir sevi attaisnojis un guvis pozitīvus rezultātus, samazinoties negadījumu un bojā gājušo skaitam, tik un tā vienmēr ir un būs vienaldzīgie, vai tie, kas visu apšauba, negrib ieklausīties un joprojām brauc pie stūres alkohola reibumā. Uzrunājot ikvienu būt atbildīgiem un rūpēties par saviem tuvākajiem, kā arī iesaistot šajās aktivitātēs draugus, mēs esam pārliecināti, ka arvien vairāk cilvēku sadzirdēs šo vēstījumu un atturēsies sēsties pie stūres reibuma stāvoklī,” atzīst CSDD direktors Andris Lukstiņš.

Satiksmes drošības kampaņa pret braukšanu reibumā tiek līdzfinansēta no OCTA līdzekļiem un to atbalsta SIA ''Latvija Statoil''. Kampaņa ilgst no 15. līdz 28.jūnijam.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV