Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Akcijas "Nebrauc dzēris! Dārgi" ietvaros Valsts policijas darbinieki autovadītājiem dalīs "Svētku dzērienkartes"

Ieva Mikijanska, 19.06.2009. 12:19

Laikā no 20.jūnija līdz 24.jūnijam ceļu policijas darbinieki visā Latvijas teritorijā veiks regulārus reidus, kuru laikā akcijas "Nebrauc dzēris! Dārgi." ietvaros autovadītājiem dalīs "Svētku dzērienkartes", tādējādi atgādinot svētku laikā nesēsties pie auto stūres alkohola vai citu apreibinošo vielu ietekmē.

Laikā, kad daudziem ir grūtības nomaksāt kredītus un līzingus, naudas sods līdz pat 9000 latiem, 15 diennakšu arests, vadītāja tiesību atņemšana, mantas konfiskācija un medicīniskās aprūpes izdevumi - ir tikai daži no faktoriem, kas var būtiski ietekmēt visu turpmāko dzīvi. Arī tad, ja izdevies nosargāt visdārgāko - savu veselību un dzīvību.

Tāpēc šogad Valsts policija īsteno akciju "Nebrauc dzēris! Dārgi.", kuru finansē "Baltijas izlaides aģentūra" un AS "Aldaris". Akcijas laikā ceļu policisti ikvienam apturētajam autovadītājam izsniegs "Svētku dzērienkarti", kurā piedāvāti dažādi dzērieni par dramatiski augstām cenām. Apzinoties sarežģīto ekonomisko situāciju valstī, akcijas mērķis ir ikvienu ceļu satiksmes dalībnieku rosināt uz pārdomām par to, cik finansiāli dārgi var izmaksāt sēšanās pie auto stūres alkohola reibumā, un kādas sekas tas var atstāt turpmākajā dzīvē. Tāpat arī katrs autovadītājs saņems makā ieliekamu sodu kartīti, kurā uzskatāmi parādīts, kāds sods draud par sēšanos pie stūres reibumā.

"Svētku dzērienkarte" būs pieejama arī kinoteātros "Cinamon" un "Parex Plaza".

Akcijas galvenā finansētāja AS "Aldaris" valdes priekšsēdētāja Ināra Šure atzīst, ka sociālā atbildība izvirzīta par vienu no darbības stratēģiskajām prioritātēm. Sadarbība ar Valsts institūcijām akcijas "Nebrauc dzēris! Dārgi." ietvaros ir solis pareizā virzienā. Popularizējot iedvesmojošus piemērus par citu veikumu sociālās atbildības jomā, "Aldaris" cer pārliecināt arī citus uzņēmumus par būtiskām priekšrocībām, ko sniedz atbildīga uzņēmējdarbības ideju īstenošana. Tikai kopā mēs varam sasniegt labāku dzīves līmeni.

Apkopotā statistika liecina, ka 2008.gadā par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā pie atbildības saukti gandrīz 4000 autovadītāju.

Pēdējos piecos gados (2003. - 2008.) Līgo svētku dienās, laika posmā no 22.jūnija līdz 25.jūnijam, ceļu satiksmes negadījumos katru gadu bojā gājuši vidēji 6 cilvēki, savukārt cietuši 90 cilvēki.

Valsts policija aicina visus autovadītājus būt apdomīgiem, nesēsties pie automašīnas stūres alkohola vai narkotisko vielu reibumā, ievērot visus ātruma ierobežojumus, kā arī citus ceļu satiksmes noteikumus.

Jāuzsver, ka Valsts policijas spēkos nav pārbaudīt visus Latvijas autovadītājus, tādēļ ceļu satiksmes noteikumu ievērošana ir katra iedzīvotāja pienākums un atbildība. Atcerēsimies, ka arī katra blakussēdētāja un līdzbraucēja iespējās ir izglābt savas un savu tuvinieku dzīvības!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV