Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Pirmssvētku dienās Latvijā pieķerti 213 iereibuši autovadītāji

LETA, 23.06.2009. 18:28

Latvijā trijās pirmssvētku dienās no 20. līdz 22.jūnijam pieķerti 213 iereibuši autovadītāji, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vecākā inspektore Linda Neimane-Zobena.

213 vadītājiem alkohola daudzums organismā pārsniedza pieļaujamo normu 0,2 un 0,5 promiles.

Pieķerts viens autovadītājs, kurš bijis narkotisko vai psihotropo vielu reibumā

Vēl 221 autovadītājs bija lietojis alkoholu, taču viņu organismā alkohola daudzums nepārsniedza pieļaujamo normu.

Četriem autovadītājiem noformēti protokoli par agresīvu braukšanu. Arī 175 gājējiem noformēti protokoli par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu.

Kopumā trijās dienās pārbaudīts 33 461 autovadītājs.

Kā ziņots, policija pirmssvētku un svētku dienās strādā pastiprinātā režīmā, un līdz pat nākamās nedēļas beigām visā valsts teritorijā tiks rīkoti ļoti plaši reidi. Ceļu satiksmes drošības uzraudzīšanā iesaistīta visa kārtības policija - Ceļu policijas inspektori, lauku rajonu iecirkņu inspektori, pašvaldības policija un arī policijas palīgi.

Visā valsts teritorijā strādā vairāk nekā 100 ekipāžu.

Kā liecina iepriekšējo 10 gadu statistika, visbīstamākās dienas uz Latvijas ceļiem ir 25.jūnijs, 24.jūnija vakars un 25.jūnija rīts.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV