Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Piecās dienās reibumā pie stūres aizturēti 414 autovadītāji

LETA, 25.06.2009. 12:52

Piecās brīvdienās Latvijā aizturēti 414 automašīnu vadītāji, kuriem alkohola norma organismā pārsniedza pieļaujamās 0,2 vai 0,5 promiles, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vecākā inspektore Linda Neimane-Zobena.
Piecās dienās reibumā pie stūres aizturēti 414 autovadītāji

Vēl 517 autovadītājiem tika konstatēta alkoholisko dzērienu ietekme, taču tā koncentrācija nepārsniedza pieļaujamo normu.

Pieķerti arī divi autovadītāji, kuri pie stūres sēdušies narkotisko vai psihotropo vielu reibumā.

Kopumā šajās dienās policija pārbaudījusi 65 187 autovadītājus.

Piecās brīvdienās uz Latvijas ceļiem reģistrētas 174 autoavārijas, no tām 14 izraisītas reibumā. Garajās brīvdienās ceļu satiksmes negadījumos gājuši bojā trīs cilvēki, bet 40 guvuši dažādas traumas.

Par agresīvu braukšanu aizturēti četri autovadītāji, bet 290 ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus izdarījuši gājēji.

Salīdzinot ar pagājušo gadu, šogad būtiski samazinājies pie stūres narkotiku ietekmē braucošo autovadītāju skaits. Pērn Jāņu brīvdienās tika aizturēti 52 šādi autovadītāji, bet šogad - divi. Arī avārijās bojā gājušo skaits šogad ir mazāks - pērn dzīvību Līgo svētku brīvdienās zaudēja septiņi cilvēki, bet traumas guva 96.

Tomēr aizturēto dzērājšoferu skaits pērn gan bija mazāks - alkohola reibumā tika aizturēti 329 autovadītāji.

Kā ziņots, policija pirmssvētku un svētku dienās strādāja pastiprinātā režīmā un visā valsts teritorijā tika rīkoti ļoti plaši reidi.

Kā liecina iepriekšējo desmit gadu statistika, visbīstamākās dienas uz Latvijas ceļiem ir 25.jūnijs, 24.jūnija vakars un 25.jūnija rīts.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV