Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

No 1.jūlija iespējams pieteikties izmēģinājuma braukšanas eksāmenam CSDD

Alise Kleinberga, 29.06.2009. 13:26

Sākot ar 1.jūliju CSDD piedāvā jaunu pakalpojumu "Braukšanas iemaņu pārbaude". Ideja par šāda pakalpojuma ieviešanu aizgūta no Nīderlandes, kur tā veiksmīgi tiek īstenota jau ilgāku laiku. Jāpiebilst, ka sekmības procents tiem, kas kārtojuši izmēģinājuma eksāmenu ir augstāks nekā tiem, kas uzreiz dodas uz valsts eksāmenu.

Izmēģinājuma eksāmens ir brīvprātīga izvēle personām, kuras vēl mācās autoskolā B kategorijas vadīšanas tiesību iegūšanai vai ir jau to pabeigušas. Vienīgais nosacījums – iepriekš jābūt izietām obligāti noteiktajām 14 praktiskās apmācības stundām.

Izmēģinājuma eksāmena secība ir tāda pati kā īstajā pārbaudījumā. CSDD inspektors pārbauda klienta zināšanas par transportlīdzekļa tehnisko stāvokli, pēc tam ir jāizbrauc figūras speciālajā laukumā (tāpat kā īstajā eksāmenā tiek dotas divas iespējas vienas figūras izbraukšanai), visbeidzot notiek braukšana ceļu satiksmē. Pārbaudes ilgums ir aptuveni 50 minūtes.

Izmēģinājuma eksāmena divas galvenās priekšrocības ir:

• Inspektors pārbaudījuma beigās novērtē vadīšanas iemaņu līmeni, izskaidro pieļautās kļūdas un neprecizitātes, kā arī izsniedz protokolu ar vērtējumu. Būs trīs vērtējumu līmeņi – vāji, apmierinoši, labi. Vērtējums ļaus klientam pašam izvērtēt, kādos braukšanas elementos nepieciešams uzlabot iemaņas un aptuveno laiku, kāds vēl jāpavada autoskolā.

• Kārtojot šo pārbaudījumu, iespējams izbaudīt eksāmena atmosfēru. Klienti bieži mēdz būt uztraukušies, nepārliecināti par sevi, kas nereti beidzas ar nespēju pilnībā nodemonstrēt iegūtās zināšanas un nejaušu kļūdu pieļaušanu. Nokārtojot izmēģinājuma eksāmenu, persona iepazīsies ar eksāmena kārtību un uzzinās, kas to sagaida, tādējādi īstajā eksāmenā jutīsies daudz drošāk un pašpārliecinātāk, kas ievērojami paaugstina iespēju sekmīgi iegūt transportlīdzekļa vadītāja apliecību ar pirmo reizi.

Lai pieteiktos izmēģinājuma eksāmenam pirmo reizi, personīgi jāierodas tajā CSDD nodaļā, kurā reģistrēta mācību grupa līdzi ņemot braukšanas mācību atļauju vai kādas citas kategorijas vadītāja apliecību un aizpildītu apmācību karti, kurā norādīts, ka persona ir apguvusi vismaz minimālo braukšanas stundu skaitu. Cena par izmēģinājuma eksāmenu noteikta Ls 19.50 apmērā un apmaksa veicama pirms pakalpojuma saņemšanas. Jāatceras, ka gadījumos, ja klients nevar ierasties uz izmēģinājuma eksāmenu, tas, tāpat kā īstais pārbaudījums, jāatsaka ne vēlāk kā iepriekšējā darba dienā. To iespējams izdarīt personīgi ierodoties tajā CSDD nodaļā, kurā pieteikts eksāmens vai piezvanot pa tālruni. Neierodoties uz pārbaudījumu bez iepriekšēja brīdinājuma, tas būs jāapmaksā pilnā apmērā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV