Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Latvijā sekmīgi noticis starptautisks Hondu salidojums

Atis Dimants, 17.07.2009. 09:52

Ilgi gaidītais Latvijas Honda kluba veidotais un lolotais pasākums nu ir aizvadīts. Pagājušā sestdienā, 11. jūlijā, Latvijā notika Baltijas reģiona Honda automašīnu fanu nozīmīgākais pasākums - International Honda meet 2009. Pasākums pulcēja kuplu skaitu automašīnu un dalībnieku, kas bija ieradušies no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, kā arī no nedaudz tālākām zemēm - Baltkrievijas un Ukrainas.
Latvijā sekmīgi noticis starptautisks Hondu salidojums

Lielākā daļa ārzemju viesu tika sagaidīti jau vēlā piektdienas vakarā, kad notika izmitināšana nakšņošanai, pirmā iepazīšanās un dalīšanās stāstos par ceļā piedzīvoto.

Desmitos no rīta sporta kompleksā 333 sākās reģistrācija dalībnieku dalībai sacensībās pa trasi vai orientēšanās braucienam. Oficiāli tika reģistrētas 13 komandas no Lietuvas, 14 no Igaunijas, Baltkrieviju pārstāvēja trīs automašīnas, bet Ukrainu – viena. Savukārt mājinieki pasākumā bija ieradušies ar vismaz 25 automašīnām. Jāpiebilst, ka pasākuma vērošana bija bezmaksas – skatītāji un tie, kas vienkārši ieradās parādīt savu Hondu, netika reģistrēti. Līdz ar to blakus orientēšanās un trases disciplīnai bija aktīva arī trešā – ”atpūtnieki”. Organizatoru aplēses liecina, ka pasākums pulcēja vismaz 150 cilvēkus.

Sestdienas rīts gan sākās ar spēcīgu lietu, taču diena turpinājās bez nokrišņiem. Tas deva iespēju dalībniekiem trasē izmantot visu sava auto potenciālu, jo sausa asfalta gadījumā varēja izmantot līdzi paņemtās sliku riepas.

Sacensības trasē notika divās klasēs – ar motora tilpumu līdz 1.8l (A klase) un virs 1.8l (B klase). A klases finālos cīnijās tikai uz Civic bāzes būvēti automobiļi (Civic, Integra, DelSol), B klasē pievienojās arī Prelude un S2000. Smagsvariem Accord diemžēl nebija cerību spēkoties ar labākajiem. Arī lielākā Igaunijas cerība – braucējs Agent ar Honda S2000 – kvalifikācijā izslīdēja un netika līdz fināliem.

Rezultāti trasē

A klase ( līdz 1.8l)
Vieta    Segvārds    Valsts    Automašīna    Finālbrauciena laiks
1.    DelSol    Latvija    DelSol    1:05.30
2.    Kablys    Lietuva    Civic    1:06.23
3.    M_    Lietuva    Integra    1:08.31

B klase ( virs 1.8l)
Vieta    Segvārds    Valsts    Automašīna    Finālbrauciena laiks
1.    Kosminis    Lietuva    Civic    1:03.86
2.    Rolis    Latvija    Civic    1:05.65
3.    Tichas    Lietuva    Prelude    1:07.24

Orientēšanās sacensībās bija mazāk dalībnieku, taču tās bija ne mazāk aizraujošas. Starts un finišs bija sporta kompleksā 333, distance 120 km, kas bija jāveic pēc regularitātes brauciena principa – ar noteiktu vidējo ātrumu. Brauciena laikā dalībnieki varēja likt lietā savas iemaņas leģendas lasīšanā, brauciena prognozēšanā, kā arī pārbaudīt savu veiklību apslēpto kontrolpunktu (uzrakstu) meklēšanā. Distancē bija iespēja aplūkot Latviju ārpus lielpilsētām - maršruts veda caur Ropažiem, Tumšupi, Siguldu un Krimuldu.

Neiztika arī bez kurioziem – piemēram, baltkrievu ekipāža lielajā Sēnītes aplī aizbrauca pretējā virzienā. Sacensības tika veidotas tā, lai mājinieki nevarētu izmantot savas priekšrocības, tomēr pirmās trīs vietas ieņēma pašmāju ekipāžas. Pārpratuma dēļ kāda komanda uzrakstu vietā meklēja priekšmetus, un, to darot, tika pārraktas atkritumu tvertnes un patraucētas kāzas kādā baznīcā.

Paralēli sacensībām tika izklaidēti arī skaitītāji, kuriem bija iespēja piedalīties dragreisa sacensību imitācijā, velkot virvē divas vienādas Honda Accord automašīnas, kā arī citās izklaidēs. Sacensību un atrakciju dalībnieki tika spēcināti ar DrinkMe enerģijas dzērieniem un uzvarētāji  tika apbalvoti ar individuāli veidotām balvām no maketi.lv, aksesuāriem un suvenīriem no Nippon auto un Motul, kā arī ar Turtle Wax produkciju no Pitstop. Skatītāju konkursa “dragreiss” uzvarētājs uzvarētājiem galvenā balva bija izbrauciens ar īstu drifta auto – Nissan Skyline, kuru vadīja Kristena, Latvijas drifta čempionāta dalībniece.

Dienas beigās no dalībnieku automašīnām tikai izveidots milzīgs Honda logo, ko lieliski varēja iemūžināt no blakus esošā pakalna. Pēc tam tika izveidota Latvijā līdz šim garākā Honda automašīnu kolonna, kurā bija vismaz 70 Honda automašīnas. Tā izraisīja patīkamu interesi arī garāmbraucējiem, kas dažādi sveica pasākuma dalībniekus. Šādā kolonnā visi devās uz viesu namu „Korande”, kur tika sagaidīti ar siltām vakariņām, kas palīdzēja atgūt spēkus pēc garās dienas.

Vakara ballīte tika papildināta ar dažādām prezentācijām no Latvijas Honda kluba un Lietuvas viesu puses. Esam pateicību parādā pasākuma sponsoram Nippon auto un atbalstītājiem maketi.lv, skatuves sistēmu servisam 3s, Turtle wax un Pitstop, Motul, DrinkMe, alus darītavai „Brālis, žurnālam „Forsāža”, sporta kompleksam 333 un viesu namam „Korande”.

Pasākums patiesi izdevās lielisks un ārzemju viesi aizbrauca ar vislabākajiem iespaidiem un lielu pateicību par paveikto. Kas zin, varbūt nākamgad atkal visi tiksimies mūsu mazajā, mīļajā Latvijā!



» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV