Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Fotoradars fiksējis rekordlielu daudzumu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpēju

Ieva Rekšņa, 28.07.2009. 11:20

Šā gada 27.jūlijā vienas dienas laikā uz autoceļa Rīga - Jūrmala fotoradars fiksējis rekordlielu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpēju skaitu - 2609 autovadītāji bija ignorējuši ātrumu ierobežojošo zīmi, kas izvietota autoceļa remontdarbu posmā pie Piņķu pārvada.

Valsts policijas Galvenās Kārtības policijas pārvaldes satiksmes uzraudzības biroja priekšnieka pienākumu izpildītāja Vineta Mistre uzsver: "Autobraucējiem ir jāsaprot, ka ātruma ierobežojums šajā vietā ir noteikts tādēļ, ka ceļa posms dotajā laikā sprīdī ir paaugstinātas bīstamības zona. Tajā tiek veikti būvdarbi un tikai ātruma samazinājums var garantēt pašu autobraucēju, viņu pasažieru, kā arī cilvēku, kas strādā brauktuves rajonā, drošību".

Šajā satiksmes posmā diemžēl ātruma ierobežojums tiek pārkāpts sistemātiski, taču šobrīd situācija jau kļūst bīstama un nekontrolējama. Tādēļ ātruma kontrolei un uzraudzībai šajās dienās un arī turpmāk pie Piņķu pārvada uz Jūrmalas šosejas ir uzstādīts fotoradars, kurš fiksēs visus pārkāpējus. Pēc tam fotoradara datus izvērtēs satiksmes uzraudzības biroja darbinieki un V.Mistre pieļāva, ka jau no minētajiem vienas dienas 2609 pārkāpējiem lielākā puse tiks sodīta ar reāliem naudas sodiem.

Valsts policijas darbinieki aicina visus autovadītājus ievērot satiksmes noteikumus un tādējādi samazināt iespējo avāriju skaitu paaugstinātas bīstamības braukšanas zonās. Pieredze liecina, ka avārijai uz Jūrmalas šosejas var būt visai neprognozējamas sekas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV