Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Volkswagen gatavo 2 litru auto

Andris Vilks, 23.10.2009. 14:36

Volkswagen 1 litra projekts pagaidām noliks maliņā – šī pasaule vēl nav tik traka, lai maksātu 35 000 eiro par šauru un tizlu cigāru uz riteņiem. Tā vietā Volfsburgas koncerns piedāvā ko daudz reālāku – praktisku, uz VW UP bāzes būvētu miniauto, kura degvielas patēriņš nemaz tik daudz neatpaliks no dārgā un ambiciozā 1 litra projekta.
Volkswagen gatavo 2 litru auto

Ražotājs ziņo, ka 3 metrus garais trīsdurvju automobilis būs aprīkots ar 39 ZS TDI dīzeļmotoru. Lai samazinātu svaru un līdz ar to panāktu efektīgāku degvielas patēriņu, nāksies atteikties no tādām daudziem jau tik pierastām ekstrām kā gaisa kondicionieris, elektriskie stiklu pacēlāji un stereo sistēma. Ieguvums ir automobilis ar degvielas patēriņu 2 litri/100 km.

Kas attiecas uz VW Up (topošā 2 litru auto vecākais brālis), tad šis auto ar 2,49 litru degvielas patēriņu ceļu pie pircējiem uzsāks 2011.gadā kā trīs un piecdurvju versija. Taču tas vēl nav viss – 2012.gadā sekos jau minētais 2 litru auto (būvēts uz UP bāzes), bet gadu vēlāk – Space Up Microvan, Electro-up un Coupe. Volfsburgiešiem padomā arī rodsters, pikaps, krosovers, kā arī neliels, komerciālam transportam paredzēts automobilis, kas tāpat kā visi iepriekš nosauktie, papildinās VW īpaši ekonomisko automobiļu saimi.

Degvielas patēriņš 2 litri, svars 700 kg, starts 2012.gadā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV