Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Jaunā tīmekļa vietne palīdzēs sagatavoties braukšanai ziemā

Dita Kļaviņa-Lauberte, 06.11.2009. 11:07

Riepu ražotājs Goodyear izveidojis informatīvu tīmekļa vietni īpaši ziemas sezonai, mudinot autovadītājus laicīgi sagatavoties braukšanai ziemas apstākļos. Vietnē iekļauts ziemas riepu tipa meklētājs un ekspertu padomi braukšanai ziemas apstākļos. Tajā autobraucējiem sniegti ieteikumi kā braukt apzinīgāk, ekonomiskāk un videi draudzīgāk.
Jaunā tīmekļa vietne palīdzēs sagatavoties braukšanai ziemā

Ziemas sezona jau ir klāt. Autovadītājiem tas ir izaicinājumu laiks: pat tie autovadītāji, kas dodas ceļā tikai vienreiz, var sastapties ar vairākiem atšķirīgiem ceļa un laika apstākļiem. Ja autovadītājs ir sagatavojies ziemas braukšanai, tad tā nenotiks nervozā gaisotnē un nebūs saistīta ar  riskantiem piedzīvojumiem.

Nesen veiktā pētījumā noskaidrots, ka 57 %i klientu nepieciešamo informāciju meklē internetā. Informācija par drošību uz ceļiem ziemā ir sadrumstalota, un reti kad tajā ir pievērsta uzmanība problēmām uz vietējiem Latvijas ceļiem. Riepu ražotājs Goodyear ir izveidojis informatīvu tīmekļa vietni par braukšanu ziemas apstākļos www.apzinigieautovaditaji.com, lai Latvijas autovadītāji būtu informētāki un iegūtu noderīgus padomus apzinīgākai auto vadīšanai ziemas apstākļos.

Interneta lapā tiek uzsvērtas svarīgas un arī pārsteidzošas priekšrocības, kas ļauj labāk sagatavoties braukšanai ziemā. Piemēram, riepu spiediena pielāgošana braukšanai ziemā var palielināt riepu nobraukumu par 15 000 kmii un samazināt degvielas patēriņuiii, laicīga riepu nomainīšana pret ziemas riepām – par 43 m samazina bremzēšanas ceļu, ja braukšanas ātrums pa sniegotu segumu ir 50 km/h,iv kā arī uz sniegota seguma ar ziemas riepām automašīnai ir par 500 % lielāka iespēja saglabāt vadāmībuv.

Drošība uz ceļa sākas ar vadītāja sagatavotību

Internetā lapā Goodyear sniedz padomus autovadītājiem, lai paaugstinātu viņu informētību par pareizu riepu lietošanu un apkopi, kā arī vispārējus padomus par drošas braukšanas ieradumiem. Drošība ir dalīta atbildība un, ievērojot dažus braukšanas pamatnosacījumus un iemācoties dažus svarīgus paņēmienus, autovadītāji un viņu pasažieri var samazināt nevajadzīgus riskus uz ceļiem ziemas apstākļos. Tīmekļa vietnē www.apzinigieautovaditaji.com klients ar “ziemas riepu tipa meklētāju” var iegūt pirmos ieteikumus, kas atbilst viņa individuālajām vajadzībām, un saņemt Goodyear tehnisko speciālistu sniegtas atbildes uz jautājumiem par sagatavošanos pirms braukšanas, kā arī  kā rīkoties uz ceļa braukšanas laikā.

“Visa negatīvā pieredze ir saistīta ar vienu un to pašu problēmu: cilvēki nepieskaņo savu braukšanas stilu dažādiem ceļa seguma un laika apstākļiem ziemā,” saka Pjērs Poncelets (Pierre Poncelet), Goodyear riepu kvalitātes novērtēšanas un testēšanas nodaļas vadītājs Eiropā.


Pareiza riepu izvēle veicina drošību uz ceļa

Dažādi pētījumi un statistikas dati pierāda ciešu saikni starp riepām un drošību uz ceļa. Nav perfektu riepu, kas būtu piemērotas visiem apstākļiem uz ceļa, tāpēc pareiza riepu izvēle ne vienmēr ir vienkārša un viennozīmīga. Izvēloties pareizās riepas, ir jāņem vērā daudzi kritēriji, ne tikai apsvērumi par klimatiskajiem laika apstākļiem un ģeogrāfisko novietojumu – jāapsver arī individuālās braukšanas manieres, transportlīdzekļa veids, nobraucamais attālums un finansiālais stāvoklis.

“Braukšana ar nepareizi izvēlētām riepām var būtiski ietekmēt automašīnas sniegumu, jo riepas ir vienīgā automašīnas daļa, kas notur automašīnu saskarē ar ceļu. Šobrīd lielākais izaicinājums vai problēma ir pircēju pārliecināšana izvēlēties riepas atbilstoši apstākļiem, kuros tās tiks lietotas, tādējādi nodrošinot visaugstāko drošību kopumā, kā arī atbilstoši pielāgot braukšanas stilu,” saka Magnuss Lords Arenanders (Magnus Lord Arenander), Goodyear riepu speciālists Ziemeļvalstīs un Baltijā.

Jauns biedrs Eiropas Ceļu satiksmes drošības hartā

Goodyear* nesen ir pievienojies Eiropas Ceļu satiksmes drošības hartai (ERSC) vi – Paneiropas platformai ar galveno mērķi samazināt ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušo skaitu. Viens no šīs piederības apliecinājumiem ir informatīvā tīmekļa vietne par braukšanu ziemas apstākļos. Goodyear Dunlop ir uzticēts uzņemties atbildību par drošību kā galveno principu, pieņemot kompānijas lēmumus, un tātad – turpināt ieguldīt līdzekļus pētījumos un uzlabot autovadītāju proaktīvās darbības riepu snieguma ziņā, lai optimizētu transportlīdzekļa drošību. Goodyear Dunlop grasās atbalstīt ERSC biedru (apmēram 15 000) pūliņus ar aktivitātēm, kas balstītas uz trim galvenajiem pīlāriem: informācijas kampaņām par riepu sniegumu un drošu rīcību ceļu satiksmē, rūpēm par strādnieku drošību uz ceļa un drošīborientētu lēmumu pieņemšanu mūsu riepu tehnoloģiskajā pilnveidē.

Ar ziemas riepām vien nepietiek – Goodyear aicina autovadītājus domāt par braukšanu ziemā.


Par Goodyear

Uzziniet vairāk par Goodyear informatīvo tīmekļa vietni par braukšanu ziemas apstākļos: www.apzinigieautovaditaji.com.

Goodyear ir viena no pasaulē lielākajām riepu ražošanas kompānijām. Tā nodarbina apmēram 70 000 cilvēku, un tās izstrādājumi tiek ražoti vairāk nekā 60 ražotnēs 26 pasaules valstīs.

Goodyear Dunlop Nordic ir organizācija, kas pārstāv astoņas valstis Baltijas un Ziemeļvalstu reģionā, un tās centrālais birojs atrodas Stokholmā. Goodyear Dunlop Nordic nodarbina apmēram 150 cilvēku, un daļa produktu testēšanas iestāžu atrodas Somijā un Zviedrijā. Lai iegūtu vairāk informācijas par Goodyear izstrādājumiem, apmeklējiet www.goodyear.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV