Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Par braukšanu dzērumā varēs piemērot 1000 latu sodu un uz četriem gadiem atņemt autovadītāja tiesības

LETA, 10.11.2009. 14:17

Ministru kabinets šodien akceptēja grozījumus Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredz palielināt maksimāli piemērojamo naudas sodu par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā no 500 līdz 1000 latiem.
Par braukšanu dzērumā varēs piemērot 1000 latu sodu un uz četriem gadiem atņemt autovadītāja tiesības

Papildus tam akceptētais likumprojekts paredz dubultot termiņu vadīšanas tiesību atņemšanai par minēto pārkāpumu - turpmāk maksimālais termiņš par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, ja alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, paredzēts 48 mēneši.

Likumprojekta mērķis ir paaugstināt ceļu satiksmes drošību un novērst situāciju, ka Latvijā tiek konstatēti tik daudzi gadījumi, kad transportlīdzekļi tiek vadīti alkohola reibumā.

Šobrīd Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā fiziskai personai noteiktais maksimālais naudas sods ir 500 lati, kas tiek noteikts par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, ja alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV