Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Kampaņa „Ātrums. Nāvīgi viltīgs. Esi gudrāks!” (+VIDEO)

easyget.lv, 11.11.2009. 13:42 | komentāri (2)

Lai arī šogad, salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem, samazinājies gan ceļu satiksmes negadījumu, gan cietušo un bojā gājušo skaits, tomēr vēl aizvien ātruma ierobežojumu ignorēšana un nepareiza ātruma izvēle ir ierasta prakse autovadītāju vidū un pirmais izplatītākais autovadītāju pārkāpums.
Kampaņa „Ātrums. Nāvīgi viltīgs. Esi gudrāks!” (+VIDEO)

Lai mazinātu avāriju, cietušo un bojāgājušo skaitu, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) sadarbībā ar Satiksmes ministriju un Valsts policiju uzsāk kampaņu cīņai pret ātrumu un tā pārsniegšanu – „Ātrums. Nāvīgi viltīgs. Esi gudrāks!”.

Fakti par ātruma pārsniegšanu:

- 1/3 avāriju iemesls ir braukšanas ātruma pārsniegšana un nepareiza ātruma izvēle

- gandrīz katrs otrais uz ceļa fiksētais pārkāpums ir par ātruma pārsniegšanu

- visbiežāk ātrs braukšanas stils piemīt gados jaunākiem satiksmes dalībniekiem vecumā no 18-30 gadiem

- Vai ātri braucot, mērķi ir iespējams ātrāk sasniegt? Pārsniedzot ātrumu par 20 km/h, ceļa posmu Ogre-Rīga var veikt par 3 minūtēm ātrāk nekā ievērojot ātrumu. Tādēļ ir pamatots jautājums vai ir vērts riskēt?

Dusmas, Neuzmanība, Pašpārliecība, Steiga, Izrādīšanās, Azarts un Sacensības gars – tie ir tikai daži no izplatītākajiem psiholoģiskajiem ātruma pārsniegšanas iemesliem, ko prasmīgi izmanto Ātrums. Tieši šie iemesli ir apkopoti informatīvajā materiālā “7 Ātruma viltības”, kas ir tapis ar apdrošināšanas sabiedrības “ERGO Latvija” atbalstu. Tas ļauj saprast bīstamākās situācijas, kurās autovadītājs visvairāk ir pakļauts Ātruma kārdinājumam, kā arī ļauj palūkoties uz sevi no malas un atklāt autovadītāja vājos punktus cīņā ar Ātrumu. „Ieskatieties Ātruma viltībās un visticamāk, kādā no situācijām jūs atpazīsiet vai saskatīsiet līdzību ar sevi. Tieši cilvēciskie faktori bieži vien izrādās par galveno iemeslu, kāpēc autovadītāji nespēj turēties pretim Ātruma kārdinājumiem un pakļauj sevi riskam," stāsta psihoterapeits, psihologs Ansis Jurģis Stabingis.

 

Esi gudrāks par Ātrumu!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV