Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Mercedes-Benz SLS AMG atzīts par labāko luksuss sporta auto un saņem balvu “Zelta stūre 2009”

Dace Krastiņa, 13.11.2009. 11:48

Jauno auto konkursā “Zelta stūre 2009” (Das Goldene Lenkrad), ko jau 33. reizi organizē Vācijas mediju izdevumi “Bild am Sonntag” un “Auto Bild”, par labāko luksuss sporta auto nominēts Mercedes-Benz SLS AMG. Vairāk nekā 250 tūkstoši žurnālu lasītāju starp 11 citiem sporta auto kā labāko atzina tieši Mercedes-Benz SLS AMG, īpaši novērtējot tā unikālo dizainu, komfortu un tehnisko izsmalcinātību. Līdzīgus panākumus un augstus novērtējumus saņēmis leģendārais 1950. gada Mercedes-Benz SL 300 “Gullwing” sporta auto ar uz augšu atveramajām durvīm jeb tautā sauktiem “paceltajiem spārniem”.
Mercedes-Benz SLS AMG atzīts par labāko luksuss sporta auto un saņem balvu “Zelta stūre 2009”

“Zelta stūres rats” jaunajiem auto modeļiem ir viens no nozīmīgākajiem nozares apbalvojumiem. To kopš 1976. gada piešķir žurnāli “Bild am Sonntag” un “Auto Bild”. Šā gada uzvarētājus noteica neatkarīga žūrija, ko veidoja 22 žurnāla “Auto Bild” starptautisko izdevumu galvenie redaktori, kā arī tehniķi, autosporta profesionāļi un sabiedrībā zināmi cilvēki, veicot vairākas dienas ilgus testa braucienus Balacco pilsētā Itālijā.

Šī tik ļoti kārotā balva – “Zelta stūres rats 2009” – kā labākajam luksuss sporta auto oficiāli tika pasniegta Berlīnē Daimler AG Mercedes-Benz priekšsēdētājam un izpilddirektoram Dr. Dieter Zetsche. Mercedes-Benz ir viens no veiksmīgākajiem auto zīmoliem, kas guvis vairākkārtējus apbalvojumus konkursā “Zelta stūre”. Ar īpašiem panākumiem var lepoties tieši Mercedes-Benz “Gullwing” modelis, kam nominācija un “Zelta stūres 2009” balva ir jau astoņpadsmitā uzvara, kas gūta dažādos konkursos.  

Mercedes-Benz SLS AMG sporta auto izceļas ar savu vieglo konstrukciju, perfektu braukšanas dinamiku un drošību. To nodrošina unikāla tehnoloģiju pakete, kas veidota no viegla alumīnija, tostarp durvju konstrukcija un AMG 6,3 litru V8 dzinējs, kas sasniedz 420 kW/571 ZS maksimālo jaudu un 650 Nm griezes momentu. Šī kombinācija garantē dinamisku sniegumu augstākajā līmenī. Ideāla svara sadalījumu 47:53 procents starp priekšējo un aizmugurējo asi, kā arī zemais smaguma centrs pastiprina šo sporta auto dizainu. Mercedes-Benz SLS AMG ātrumu no nulles līdz 100 km/h sasniedz 3,8 sekundēs, un tā maksimālais ātrums ir 317 km/h.

Mercedes-Benz SLS AMG modeļa oficiāla tirdzniecība tiks uzsākta 2010. gada pavasarī, bet jau šobrīd to iespējams pasūtīt pie Domenikss, Daimler AG ģenerālpārstāvja Latvijā. Tā cena ir sākot no 191 520 EUR, ieskaitot PVN.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV