Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Jaunā Mercedes-Benz GL jau apskatāma Latvijā

Dace Krastiņa, 17.11.2009. 14:57

BlueEFFICIENCY un BlueTEC tehnoloģijas, efektīvi dzinēji, vēl atraktīvāks dizains, jauni virsbūves elementi un uzlabots interjers – tie ir tikai daži no elementiem, kas Mercedes-Benz GL padara vēl pievilcīgāku. Jaunais šī gada GL modelis patērē līdz pat 8% mazāk degvielas, kļūstot vēl draudzīgāks apkārtējai videi. Kā citas būtiskas izmaiņas jaunajam Mercedes-Benz GL jāmin labāka vadāmība gan uz ceļa, gan bezceļa apstākļos, kā arī ievērojami lielāka salona ietilpība un komfortabls luksus salons.
Jaunā Mercedes-Benz GL jau apskatāma Latvijā

Papildus tehniskiem jaunievedumiem un inovācijām, galvenokārt degvielas ekonomijā un apkārtējās vides piesārņojuma mazināšanā, GL 350 BlueTEC 4MATIC un GL 350 CDI 4MATIC modeļus dizaineri ir padarījuši uzkrītošākus. GL izteiksmīgā virsbūve tiek akcentēta ar modernizētiem bamperiem, jauna dizaina hromētiem virsbūves apakšējās daļas aizsargiem, jaunu radiatora režģi un miglas, dienas gaitas gaismām. Jaunās paaudzes GL ir atjaunināti vieglmetāla sakausējuma diski, hromēti izpūtēja uzgaļi. Klāt nākuši divi krāsojuma toņi “Tenorite Grey” un “Palladium Silver”. Savukārt piekabes āķis ir noslēpts zem aizmugurējā bampera un var tikt uzstādīts, kad tas nepieciešams.

Luksus klases bezceļa automobilis garantē augstākā līmeņa drošību. Drošības aprīkojumā ietilpst vairākas vadītāja atbalsta sistēmas, tai skaitā arī inovatīvais drošības koncepts PRE-SAFE, kas rūpējas par automobiļa pasažieru optimālu aizsardzību dažādu negadījumu rašanās laikā. Inteliģentā apgaismojuma sistēma nodrošina pārredzamu un vienmērīgi apgaismotu ceļa segumu, neskatoties uz laika apstākļiem. Standarta aprīkojumā ir iekļautas arī LED priekšējās dienas gaitas diodes.

Luksus interjers, kas rada īpašas ērtības

Jaunā GL modeļa salons ir ar ļoti plašu interjeru, tajā ērti jutīsies ne tikai autovadītājs, bet arī pasažieri. Jaunais modelis kopumā pieļauj līdz pat sešu pasažieru pārvadāšanu. Auto interjerā vērojama līdzība ar Mercedes-Benz S-klasi. Jauna dizaina ādas ARTICO sēdekļi ar kontrastējošu salona dekoratīvo apdari piesaistīs acu skatienu visiem jaunajiem GL modeļiem, ieskaitot GL 500 modeļa versiju, kurā izmantota ekskluzīva nappa ādas apdare. Visi modeļi tiek aprīkoti ar jaunām ierīcēm – multifunkcionālu nappa ādas stūri, aktīviem NECK PRO komforta galvas balstiem vadītājam un priekšā sēdošajam pasažierim. Interjera pievilcību palielina papildus aprīkojumā pieejamais divu toņu ādas polsterējums un salona interjera apgaismojums, kas iepriekš tika piedāvāts tikai S-klases automobiļiem. Salona dekoratīvie elementi ir papildināti ar anthracite poplar koka apdari.

GL 350 CDI 4MATIC ar BlueEFFICIENCY tehnoloģiju – lielisks braukšanas komforts un mazāks degvielas patēriņš

Jau tagad modelis GL 350 BlueTEC 4MATIC pieejams ne tikai ar SCR tehnoloģiju, bet arī ar BlueEFFICIENCY tehnoloģiju modelī GL 350 CDI 4MATIC. Salīdzinot ar tā priekšgājēju, šis modelis patērē aptuveni par 5% mazāk degvielas, taču vienlaikus saglabājot savus dinamiskos rādītājus. Automobiļa V6 dzinējs nodrošina 165 kW/224 Zs jaudu un maksimālo griezes momentu 510 Nm pie 1 600 apgriezieniem minūtē. Vidēji šis dīzeļa motors patērē tikai 9,3 litrus degvielas uz 100 kilometriem.

Līdzīgi kā pārējiem BlueEFFICIENCY modeļiem, kurus piedāvā Mercedes-Benz, arī GL-klasei tiek izmantots plašs komponentu klāsts, kas palīdz samazināt degvielas patēriņu. Automobilis tiek aprīkots ne tikai ar tiešās iesmidzināšanas dīzeļa dzinēju, bet arī 7G-TRONIC automātisko pārnesumkārbu, kas patstāvīgi pārslēdzas uz neitrālo pārnesumu, automobilim apstājoties pie sarkanās gaismas vai atrodoties sastrēgumā. Tas samazina gan dzinēja noslodzi, gan degvielas patēriņu. Mazāku degvielas patēriņu nodrošina arī zemākas pretestības riepas, kā arī papildus uzlabotā aerodinamika. Tas panākts, veicot izmaiņas radiatora restē, kā arī pievienojot papildus spoilerus priekšējo riteņu arkām. Tāpat degvielas samazinājums tiek panākts ar enerģiju saglabājošu elektro-hidraulisko stūres iekārtu. Pateicoties aktuālā degvielas patēriņa uzrādīšanai, vadītājam vienmēr ir iespēja sekot tam līdzi, mainot savus braukšanas paradumus.

Visaugstākais braukšanas komforts

Modeļi GL 450 4MATIC un GL 500 4MATIC ir aprīkoti ar V8 benzīna dzinējiem, tādējādi nodrošinot iespaidīgu jaudu, kā arī maksimālu braukšanas komfortu. GL 500 5,5 litru V8 dzinējs attīsta 285 kW/388 Zs jaudu un 530 Nm lielu griezes momentu. Ātrumu 100 km/h automobilis sasniedz 6,5 sekunžu laikā, gandrīz tikpat ātri kā sporta automobilis. Arī maksimālais ātrums 240 km/h ir konkurētspējīgs ar sporta automobiļiem. Savukārt GL 450 ir aprīkots ar V8 4,6 litru dzinēju, un tā jauda ir 250 kW/340 Zs ar griezes momentu 460 Nm. Ātrumu 100 km/h automobilis sasniedz 7,2 sekundēs; tā maksimālais ātrums ir 235 km/h. Turpretim GL 450 CDI 4MATIC modelis pieejams ar V8 dīzeļa dzinēju, kas nodrošina 225 kW/306 Zs jaudu un 700 Nm griezes momentu – ideālus nosacījumus dinamiskai braukšanai.

Drošs uz ceļa, kā arī ārpus tā

Standarta aprīkojumā esošā inovatīvā 4MATIC pilnpiedziņa, AIRMATIC pneimatiskā balstiekārta, augstas precizitātes stūres iekārta, kā arī adaptīvā amortizācijas sistēma pārsteidz GL īpašniekus ar tā pārliecinošo vadāmību un nodrošina augstākā līmeņa braukšanas komfortu un drošību. Apvidus automobilis GL nodrošina braukšanu ne tikai uz ceļa, bet arī bezceļa apstākļos. Modificētā AIRMATIC sistēma ļauj automobilim palielināt klīrensu līdz 307 mm. Bezceļa aprīkojums “Offroad-Pro”, kas pieejams standarta aprīkojumā, būtiski uzlabo caurgājamību sarežģītos ceļa posmos. To nodrošina pazeminātie pārnesumi, kā arī diferenciālu bloķētāji. Braukšana tiek atvieglota, izmantojot papildu elektroniskās vadības sistēmas, tādas kā „Offroad ABS”, palīdzības sistēmu DSR nobraukšanai no kalna.

Jauno Mercedes-Benz GL ir iespējams apskatīt un iegādāties Domenikss Auto tirdzniecības centrā Krasta ielā 34, Rīgā. Automobiļa cena ir sākot no 72 910 EUR (bez PVN).


Par Domenikss:

Domenikss grupā ietilpst SIA Domenikss – autorizēts Daimler AG ģenerālpārstāvis Latvijā, kas nodarbojas ar Mercedes-Benz vieglo un apvidus automobiļu, pasažieru un kravas mikroautobusu, kravas automobiļu, autobusu tirdzniecību un Maybach automobiļu tirdzniecību; autorizēts Mitsubishi Fuso ģenerālpārstāvis Latvijā, kas nodarbojas ar kravas automobiļu Mitsubishi Fuso Canter tirdzniecību; oriģinālo Mercedes-Benz, Mitsubishi Fuso rezerves daļu tirdzniecību un servisa pakalpojumu sniegšanu; Domenikss pārstāvniecība Ventspilī, kas līdzās iepriekš minētajiem automobiļiem tirgo un apkalpo arī Citroën markas automobiļus, kā arī Domenikss pārstāvniecība Daugavpilī un SIA Baltijas Auto Centrs (mazlietotu  automobiļu tirdzniecība).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV