Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Rīgas motormuzejs saņem dāvinājumu - 1961.gadā ražoto mini motociklu "Mikrons"

Rīgas motormuzejs, 08.01.2010. 10:36

Šā gada sākumā Rīgas motormuzejs ir saņēmis dāvinājumu - 1961.gadā Rīgā uzbūvēto mini motociklu "Mikrons". To muzejam ziedojis Valdis Eglītis, kura tēvs Teodors Eglītis bija šī motocikla konstruktors un izgatavotājs.

Motociklu "Mikrons" izgudroja un vienā eksemplārā uzbūvēja VEF inženieris T.Eglītis. Tas ir veidots uz bērnu velosipēda (tā dēvētā "samokata") bāzes, iebūvējot PSRS rūpnieciski ražoto "IRTIŠ" velosipēdu piekaramo motoru. Mazā, motorizētā braucamrīka svars bija 16 kilogrami, tas spēja attīstīt ātrumu līdz 30 km/h un patērēja maz benzīna Mazo izmēru dēļ braucamrīks bija ērti pārvadājams un uzglabājams.

"Uz liliputu motocikla gana ērti varēja iekārtoties kā liels tā arī mazs. Mocīts skrēja labi," atceras V.Eglītis. "Rīgas motormuzejs" ir īstā vieta, kur atrasties vēsturiskajam, mazajam spēkratam. Tā tiks atspoguļota transportlīdzekļu attīstības vēsture, kā arī saglabāta mana tēva - slavenā VEF konstruktora piemiņa".

Apskatīt šo braucamo var Rīgas motormuzeja ekspozīcijā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV