Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Neste uzsāk dīzeļdegvielas piegādi no Somijas

Ilze Pērkone, 25.01.2010. 10:54

No šī gada janvāra SIA Neste Latvija visās Neste A24 degvielas uzpildes stacijās (DUS) Latvijā klientiem sāk piedāvāt dīzeļdegvielu no mātes uzņēmuma Neste Oil naftas pārstrādes rūpnīcas Porvo (Porvoo), Somijā, garantējot augstu produkta kvalitāti un nodrošinot pilnu loģistikas ķēdes pārraudzību.

„Mainoties degvielas tirgus situācijai Latvijā un pasaulē, esam ļoti gandarīti, ka beidzot klientiem Latvijā varam piedāvāt pašu ražotu dīzeļdegvielu. Tagad mēs zinām un varam pārraudzīt pilnu procesu – no naftas pārstrādes, loģistikas, uzglabāšanas līdz pat mazumtirdzniecībai Neste A24 stacijās Latvijā, tādējādi garantējot augstu produkta kvalitāti,” komentē Kristians Hallunds (Hallund) SIA Neste Latvija ģenerāldirektors.

Neste Oil naftas pārstrādes rūpnīca Porvo atrodas Kilpilahti industriālajā zonā, kas ir lielākā ķīmisko industriju ražošanas vieta Ziemeļvalstīs, kā arī atzīta par vienu no labākajām rūpnīcām Eiropā tehnoloģiju un efektivitātes ziņā. Rūpnīcā tiek ražoti ap 150 dažādi produkti un to sastāvdaļas. Galvenie produkti ir bezsēra benzīns un dīzeļdegviela un pamateļļas - pamatsastāvdaļas dažādām smērvielām. 2007. gadā rūpnīcā, modernizējot dīzeļdegvielas ražošanas procesu, tika ieguldīti vairāk kā 750 miljoni eiro.

Neste Oil rūpnīcā ražo dažāda veida dīzeļdegvielas – tajā ražotie mazsēra un bezsēra produkti attiecīgi pēc klientu vēlmēm tiek pielāgoti vietējiem tirgiem, ievērojot visas ar vidi saistītās ES noteiktās prasības.

Ziemas dīzeļdegviela ar labākiem lietošanas parametriem

Turpinoties aukstajiem laika apstākļiem SIA Neste Latvija visās Neste A24 DUS šobrīd piedāvā dīzeļdegvielu ar labākiem lietošanas parametriem nekā nosaka 2.arktiskās klases standarts – saduļķošanās pie -24°C (standarts -22°C), sasalšana pie -43°C (standarts -32°C). Neste Latvija garantē, ka ja vien Neste ziemas dīzeļdegviela netiks jaukts ar laika apstākļiem nepiemērotu dīzeļdegvielu, kas pasliktina tās parametrus, dīzeļdzinēji pat visaukstākajos apstākļos nepievils.

“Tādos laika apstākļos, kādos šogad autobraucējus pārbauda ziema, ir labi būt nodrošinātam pret degvielas saduļķošanos vai pat aizsalšanu. Mūsu 2.arktiskās klases dīzeļdegviela iztur Somijas aukstumu, tāpēc esam pārliecināti par tās salizturību arī Latvijā,” papildina K.Hallunds.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV