Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Domenikss uzsāk videi draudzīga Mercedes-Benz Citaro CNG autobusa tirdzniecību

Dace Krastiņa, 05.02.2010. 11:39 | komentāri (1)

Atbalstot videi draudzīgāku transportlīdzekļu izmantošanu, Daimler AG meitas uzņēmuma EvoBus Gmbh Mercedes-Benz ģenerālpārstāvis Latvijā SIA Domenikss uzsāk jauna modeļa autobusa Mercedes-Benz Citaro CNG tirdzniecību. Kā pirmie testa braucienus pilsētas satiksmē ar jauno dabas gāzes darbināto autobusu Mercedes-Benz Citaro CNG veiks uzņēmums RP SIA Rīgas Satiksme, ar to pārvadājot galvaspilsētas iedzīvotājus.
Domenikss uzsāk videi draudzīga Mercedes-Benz Citaro CNG  autobusa tirdzniecību

Mercedes-Benz Citaro CNG autobusu dzinējs tiek darbināts, izmantojot videi daudz draudzīgāku un ekoloģiski tīrāku degvielu – saspiestu dabas gāzi. Tādējādi tas tiek atzīts par vienu no ekoloģiskākajiem un videi draudzīgākajiem šādas klases transportlīdzekļiem. Jaunā modeļa autobuss aprīkots ar 8 gāzes baloniem, kuru kopējais tilpums ir 1520 litru. Autobusa dabas gāzes patēriņš vidēji ir 380 litri uz 100 kilometriem.

“Klimata izmaiņu rezultātā šobrīd arvien lielāka uzmanība tiek pievērsta tieši videi draudzīgāku transportlīdzekļu izmantošanai. Turklāt uzņēmumiem, kuri atbalsta ekoloģisku un visām Eiropas Savienības noteiktajām normām atbilstošu automobiļu izmantošanu, ir iespēja saņemt ES fondu līdzfinansējumu šo automobiļu iegādei. Šis nosacījums attiecas arī uz Mercedes-Benz Citaro CNG ar dabas gāzi darbināmo autobusu,” norāda SIA Domenikss direktors Viktors Troicins.  

Mercedes-Benz Citaro CNG ir arī samazināts izmešu daudzums, turklāt tā dzinējs darbojas ievērojami klusāk nekā autobusiem, kas tiek darbināti ar degvielu. 2008. gadā ražoto 12 metru garo Mercedes-Benz Citaro CNG autobusu pilsētas satiksmē pirmie izmēģinās RP SIA Rīgas Satiksme autobusu vadītāji. Pilsētas pasažieri jaunajā autobusā tiks vizināti gandrīz divu nedēļu garumā – līdz pat š.g. 16. februārim.

Papildu informāciju par Mercedes-Benz Citaro CNG autobusa modeli un tā pasūtīšanas un iegādes iespējām Latvijā iespējams saņemt Domenikss Auto tirdzniecības centrā Rīgā, Krasta ielā 34.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV