Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

A/S "VIRŠI-A" būs arī pašapkalpošanās automāti

Elīna Dreimane, 24.02.2010. 11:56

Lielākais pašmāju degvielas tirgotājs, a/s „VIRŠI-A” uzsācis attīstības projektu, kura ietvaros daļā no „VIRŠI-A” degvielas uzpildes stacijām (DUS) plānots ieviest pašapkalpošanās norēķinu automātus. Tajos varēs norēķināties ar „VIRŠI-A” klienta un bankas maksājuma kartēm. Kā norāda kompānijas pārstāvji, jaunā iekārtas programmatūra ir pirmā Latvijā, kas nodrošina divus atsevišķus karšu lasītājus un PIN koda ievades ierīces, tādējādi būtiski uzlabojot šāda veida sistēmu drošību.

Pašapkalpošanās termināļi uzstādīti jau 13 „VIRŠI-A” DUS, bet šobrīd testa režīmā ar bankas izsniegtajām maksājumu kartēm iespējams norēķināties DUS „Gaisma” Aizkrauklē. Līdz šim apkopotie rezultāti liecina, ka sistēma darbojas veiksmīgi un jau tuvākajā laikā arī ar bankas kartēm varēs norēķināties vēl 12 DUS, bet pēc tam pašapkalpošanās sistēma tiks ieviesta arī citās DUS. Vērtējot sistēmas drošību, eksperti norāda, ka kartes dati tiek nodoti izmantojot vienīgi tam paredzētu, sertificētu iekārtu.

Par projektu informē Jānis Riekstiņš, a/s "VIRŠI-A" valdes priekšsēdētājs: "Par šāda pakalpojuma ieviešanu domājam jau agrāk. Ir izdevies veiksmīgi uzstādīt termināļus norēķiniem ar „Degvielas karti”, bet šobrīd svarīgākais ir ieviest un attīstīt iespēju klientiem pašapkalpošanās kasēs norēķināties arī ar bankas maksājumu kartēm.

Šādi automatizētie maksājumi ir ērti klientiem, jo ietaupa viņu laiku, savukārt mums palīdz ekonomēt cilvēkresursus. Jāpiebilst arī, ka norēķinoties ar bankas maksājumu karti šajā terminālī, klients ne tikai ietaupa laiku, bet var iegūt arī atlaidi pirkumam, papildus izmantojot „Impulss karti” vai „Klienta karti”.

Jaunās pašapkalpošanās sistēmas programmatūru, kas ļauj izmantot bankas maksājumu kartes, izstrādājis SIA „Point Transaction Systems”.

Turpina Point Latvijas pārstāvniecības vadītājs Agris Stikāns: „Esam gandarīti, ka varam piedāvāt vienu no drošākajiem elektronisko pakalpojumu risinājumiem DUS „VIRŠI-A” klientiem un tādā veidā veidot pievienoto vērtību klientu servisam. Automatizētie maksājumi arvien vairāk tiek izmantoti daudzos norēķinu pakalpojumos Latvijā, jo tie ekonomē cilvēkresursus, ir viegli lietojami un ar augstu drošības pakāpi”.


Par „VIRŠI-A”
„VIRŠI-A” Latvijas degvielas tirgū darbojas kopš 1995. gada. Šo gadu laikā uzņēmums ir kļuvis par vienīgo pašmāju kompāniju, kas attīstījusi tīklu ar 32 degvielas uzpildes stacijām, un stabili saglabā ceturtā lielākā degvielas tirgotāja pozīcijas. „VIRŠI-A” katru gadu investē izaugsmē un attīstībā, paplašinot tīklu, uzlabojot preču un piedāvāto pakalpojumu klāstu. „VIRŠI-A” darbības virzieni ir degvielas vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība, kā arī apkures degvielas un autogāzes pārdošana.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV