Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Mercedes-Benz G-klase un M-klase saņem “Off Road” balvu kā labākie apvidus automobiļi

Dace Krastiņa, 02.03.2010. 12:09

Autosportam veltītā žurnāla “Off Road” lasītāju aptaujā, nosakot 2010. gada labākos apvidus automobiļus, lieliskus panākumus guvis Mercedes-Benz. Leģendārā Mercedes-Benz G-klase tika atzīta par labāko 2010. gada “Luksus bezceļu automobili” (Luxury off-roader of the Year 2010), savukārt īpašais EDITION.PUR modelis ieguva 2. vietu kategorijā “Klasika”. Šī modeļa ražošana tika uzsākta 2009. gadā par godu Mercedes-Benz G-klases 30 gadu jubilejai. Turpretim Mercedes-Benz M-klase guva līdzvērtīgu rezultātus kategorijā “Luksus apvidus automobilis” (Luxury SUV of the Year 2010).
Mercedes-Benz G-klase un M-klase  saņem “Off Road” balvu kā labākie apvidus automobiļi

Iepriekšējos gados gūtie apbalvojumi, kā arī panākumi žurnāla “Off Road” lasītāju aptaujā Mercedes-Benz G-klasei nodrošina populārākā un veiksmīgākā bezceļu automobiļa statusu. Titulu “Gada bezceļu automobilis” žurnāla “Off Road” lasītāju vērtējumā Mercedes-Benz G-klase saņem jau septīto reizi – 2001., 2003., 2006., 2007., 2008., 2009. un tagad arī 2010. gadā. 

Mercedes-Benz G-klase ieguvusi “Superauto” titulu žurnāla “4Wheel Fun” lasītāju vērtējumā 2007. un 2009. gadā. Savukārt žurnāla “Motor Klassik” balsojumā Mercedes-Benz G-klase atzīta par labāko kategorijā “Nākotnes klasika” 2003. , 2007. un 2009. gadā. Turpretim žurnāla “Auto motor und sport” lasītāji jau 14 reizes Mercedes-Benz G-klasi nominējuši pasaules labākā apvidus automobiļa pozīcijā.

G-klases modelim ar virsbūves numuru 463 šobrīd pieejami trīs virsbūves varianti– īsā versija, garās riteņu bāzes universāls un kabriolets. Tos iespējams aprīkot ar ekonomisko V6 CDI dzinēju, kas attīsta 165 kW (224 ZS) un 540 Nm, vai jaudīgo 5,5 litru V8 benzīna dzinēju ar 285 kW (388 ZS) un 530 Nm. Jaudīgākais G 55 AMG modelis ir pieejams tikai kā četru durvju universāls un tiek aprīkots ar V8 kompresijas dzinēju, kas attīsta 373 kW (507 ZS) un iespaidīgu maksimālo griezes momentu 700 Nm.

Mercedes-Benz G-klasei piemīt lieliska jaudas un braukšanas dinamikas sintēze. Papildus pastāvīgai visu riteņu piedziņai un 7G-TRONIC septiņu pārnesumu automātiskai pārnesumkārbai bāzes aprīkojumā tiek iekļauta elektroniskā dinamiskās vadības kontroles sistēma 4ETS, elektroniskā stabilitātes programma ESP un trīs diferenciālu bloķētāji, kas var tik aktivizēti ar vienas pogas palīdzību. Īpašais modelis EDITION.PUR, kas žurnāla “Off Road” lasītāju vērtējumā ieguva 2.vietu nominācijā „Klasika”, tiek veidots uz G 280 CDI modeļa bāzes ar virsbūves numuru 461. Šis garās riteņu bāzes modelis ir cieņas apliecinājums Mercedes-Benz G-klases pirmajai paaudzei un līdzīgi kā priekšgājējs ir īpaši piemērots braukšanai pa bezceļu teritorijām.

Mercedes-Benz M-klase kā tendenču noteicējs starp apvidus automobiļiem

Mercedes-Benz M-klase ieguvusi īpašu statusu. Tai raksturīgs dinamisks un elegants dizains, kā arī iespēja vienlīdz labi pārvietoties gan pa šoseju, gan bezceļu teritorijās. Braukšanas un vadības komforts pielīdzināms klasiskajiem sedaniem. Turklāt Mercedes-Benz M-klases drošības sistēmas atbilst visaugstākajiem standartiem apvidus automobiļu segmentā. Šīs īpašības atzinīgi novērtē arī autosporta žurnāla “Off Road” lasītāji.


Papildu informāciju par Mercedes-Benz G-klases un M-klases modeļiem un to pasūtīšanas iespējām Latvijā iespējams saņemt Domenikss Auto tirdzniecības centrā Rīgā, Krasta ielā 34.


Par Domenikss:

Domenikss grupā ietilpst SIA Domenikss – autorizēts Daimler AG ģenerālpārstāvis Latvijā, kas nodarbojas ar Mercedes-Benz vieglo un apvidus automobiļu, pasažieru un kravas mikroautobusu, kravas automobiļu, autobusu tirdzniecību un Maybach automobiļu tirdzniecību; autorizēts Mitsubishi Fuso ģenerālpārstāvis Latvijā, kas nodarbojas ar kravas automobiļu Mitsubishi Fuso Canter tirdzniecību; oriģinālo Mercedes-Benz, Mitsubishi Fuso rezerves daļu tirdzniecību un servisa pakalpojumu sniegšanu; Domenikss pārstāvniecības Ventspilī un Daugavpilī; SIA Baltijas Auto Centrs (mazlietotu automašīnu tirdzniecība). 2009. gadā SIA Domenikss atzīts par lielāko auto tirgotāju pēc neto apgrozījuma un kapitāla vērtības, kā arī ierindojas 86. vietā laikraksta Dienas Bizness veidotajā Latvijas lielāko uzņēmumu topā Dienas Bizness TOP500.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV