Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Aprīļa beigās notiks 11. Rīgas Starptautiskais autošovs

Inese Libere, 04.03.2010. 18:17

No 29. aprīļa līdz 2. maijam Ķīpsalā norisināsies gada lielākais autonotikums Latvijā – 11. Rīgas Starptautiskais autošovs, kas piedāvās interesantu ekspozīciju un plašu pasākumu programmu.
Aprīļa beigās notiks 11. Rīgas Starptautiskais autošovs

“Atceltās Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas (LPAA) rīkotās autoizstādes “Baltic International Motorshow Riga 2010” vietā Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 šogad, tāpat kā 2006., 2008. un 2009. gadā, rīkos 11. Rīgas Starptautisko autošovu un gādās par autosvētkiem ikvienam,” stāsta BT 1 autoizstāžu projektu grupas direktors Kaspars Cimermanis. “Tā kā šobrīd vairums autodīleru nav gatavi paši aktīvi uzņemties iniciatīvu un rīkot OICA kalendāra izstādi Baltijas tirgum, lai iekustinātu jaunu auto pārdošanas tirgu un informētu par savu produktu priekšrocībām un pieejamību, tad izstāžu platības tiks aktīvākajiem un uz biznesa attīstību orientētajiem uzņēmumiem, kuru produkcijai ir pieprasījums,” atzīst Kaspars Cimermanis. 

Šogad izstāde tiek veidota kā plašs un atraktīvs liela mēroga pasākums, ietverot gan ekspozīciju, gan plašu pasākumu un izklaides programmu, kur sev noderīgo atradīs gan profesionāļi, gan jebkurš automīļotājs, turklāt tā būs lieliska izklaide visai ģimenei. 11. Rīgas Starptautiskajam autošovam šogad būs četras sadaļas – “Auto Exotica”, “Auto Exclusive”, “Auto Sale” un šī gada jaunums – “Auto Profi”, kas ietver automobiļu piederumus un iekārtas gan profesionāļiem, gan ikdienas autolietotājam.

Ķīpsalā četru dienu garumā vienuviet būs iespējams apskatīt plašu spēkratu klāstu – sākot no pašu ķīlētiem, interesantiem vāģiem, speciāli aprīkotiem sporta automobiļiem, retro auto, entuziastu klubu skaistākajiem auto eksemplāriem līdz pat star cars un jaunajiem automašīnu modeļiem.

Šogad tiek akcentēta sadaļa “Auto Exotica”, kurā plaši būs pārstāvēti populārākie Latvijas un Baltijas autoentuziastu klubi, kas prezentēs savus labākos un interesantākos automobiļus. Jau šobrīd dalību izstādē ir pieteikuši 13 autoklubi – Honda, BMW, VW Beetle, BMW Power, Smart Club Baltic, 3000GT, Japcar, DSM, Babe Racing Club, Hotroad LT un citi – , tādēļ apmeklētājiem būs ļoti plašas iespējas uzzināt vairāk par autoklubu dzīvesstilu, pasākumiem un iespējām pašiem iesaistīties un atrast domubiedrus. Tāpat arī izstādē būs plaši pārstāvēti pašmāju un tuvāko kaimiņvalstu labāko tūninga meistaru ekstremāli tūnētie un modificētie spēkrati.

Arī šogad notiks tūnēto automobiļu konkurss, kurā īpaši izveidota autoekspertu komisija autošova laikā vērtēs visus tūnētos un eksotiskos automobiļus un piešķirs balvas dažādās kategorijās, piemēram, “Labākais Eiropas auto”, “Labākais Japānas auto”, “Labākais sacīkšu auto”, “Oriģinālākais stends” un citās nominācijās.

Arī šogad izstādes organizatori vēlas uz Rīgu atvestu kādas īpašās izstādes “odziņas” jeb automobiļus, kas noteikti piesaistīs vislielāko uzmanību. Plānots, ka pēc ilga pārtraukuma Ķīpsalā atkal varēs klātienē apskatīt rūcošo monstru Monster Truck, kas ceļu mēros no Zviedrijas. Pirmoreiz Ķīpsalā varēs vērot iespaidīgu Monster Truck šovu, kura vajadzībām tiks ierīkota speciāla 200 metrus gara trase un tiks izmantotas 10 mašīnas, kuras šis milzis pārvarēs bez jebkādām grūtībām. Šāds šovs klātienē Latvijā būs vērojams tikai otro reizi.

Projekta radošā komanda strādā, lai Rīgā prezentētu pirmo krievu sporta superautomobili “Marussia”, kas pērn tika prezentēts Frankfurtes autošovā. Šīs sporta automašīnas projekta autors ir autosportists un mūziķis Nikolajs Fomenko. Spēkrats ir izgatavots pēc F-1 bolīdu tehnoloģijām, turklāt automašīnai, tāpat kā datoriem un mobilajiem telefoniem, ir iespēja mainīt virsbūvi pret kādu no piedāvātajām virsbūvēm.

Iespējams, pati lielākā izstādes zvaigzne būs nevis Zviedrijas, Krievijas vai Vācijas autoentuziastu meistardarbs, bet gan tepat kaimiņos – Lietuvā – tapusi tūninga entuziasta unikāla superautomašīna. Taču – mazliet pacietības – līdz “priekškara atvēršanai”!

”Auto Profi 2010” – automobiļu piederumi un iekārtas profesionāļiem un ikdienas autolietotājam.

Aizvien biežāk tiek domāts par esošās mašīnas uzturēšanu labā tehniskā kārtībā, nevis jauna braucamrīka iegādi. Jaunā izstādes sadaļa ietver automobiļu aksesuārus un piederumus, riepas, diskus, rezerves daļas, autoķīmiju un kosmētiku, automobiļu remonta un apkopes iekārtas un instrumentus, autoservisu aprīkojumus un piederumus, autoservisu pakalpojumus.

Notiks jauno automehāniķu sacensības “Automehānika 2010”

Izstādes laikā varēs vērot dažādas iekārtas darbībā, jo jau trešo gadu Ķīpsalā no 29. aprīļa līdz 1. maijam notiks profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu profesionālās meistarības konkursa “Automehānika 2010” fināls, kas ir viena no Latvijas profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu konkursu pasākuma “Jaunais profesionālis 2010” aktivitātēm. Konkursa pusfināls norisināsies 9. maijā Ķīpsalā, un par iekļūšanu finālā sacentīsies jaunie mehāniķi no 25 skolām.

Savukārt sestdien, 1. maijā, notiks Latvijas Autoinženieru asociācijas konference.

Pasākumi, pasākumi, pasākumi
Autošovs – tie nav tikai automobiļi, tas ir krāšņs un skaļš pasākums, kurā katru izstādes dienu norisināsies virkne dažādu pasākumu – šovi, sacensības un paraugdemonstrējumi. Pirmoreiz Ķīpsalā notiks pasaulē mazāko mocīšu sacensības divās pocketbike klasēs, notiks arī krāšņs drifta un motokaskadieru šovs, jautrs tusiņš autofaniem ar mūziku un meitenēm, ko rīkos aktīvie “Party Bus” īpašnieki un vēl daudz kas cits.

Izstādi organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 un SIA “Auto Ekspo”. Papildu informācija: www.bt1.lv/autoshow .

Darbalaiks:
29. aprīlis –1. maijs       10.00–19.00
2. maijs                     10.00–18.00

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV