Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Autobraucēji rūpējas par auto ziemā un uzticas degvielas mazumtirgotājiem

Ilze Pērkone, 08.03.2010. 14:38

SIA Neste Latvija pētījums par Latvijas autobraucēju rūpēm par savu automašīnu šī gada ziemā atklāj, ka laika apstākļiem atbilstošas degvielas iegāde ir viena no trim svarīgākajām lietām, par kurām autobraucēji šajā ziemā ir īpaši parūpējušies. 85% aptaujāto laicīgi nomainīja ziemas riepas, 47% - regulāri papildināja ziemas logu tīrīšanas šķidrumu. Savukārt trešdaļa (30%) aptaujāto autobraucēju iegādājās laikapstākļiem atbilstošu degvielu.

Atbildot uz jautājumu, kā autobraucēji ziemas apstākļos rūpējas par savu auto, starp populārākajiem risinājumiem ir arī eļļas nomaiņa ziemas sezonas sākumā (25%), rūpes par durvju neiesalšanu (19%) un dzesēšanas sistēmu (17%). Tikai 9% aptaujāto atzinuši, ka par savu automašīnu ziemas sezonā nekā īpaši nav rūpējušies.

“Aptaujas rezultāti apliecina, ka autobraucēju priekšstats par to, kā vislabāk parūpēties par savu auto ziemā, ir mainījies. Ja agrāk tas saistījās, galvenokārt, ar obligāto ziemas riepu nomaiņu, tad tagad autobraucēji sākuši rūpīgāk praktizēt arī citus, vienlīdz svarīgus auto apkopes veidus,” komentē Kristians Hallunds, SIA Neste Latvija ģenerāldirektors.

Pievēršoties jautājumiem par degvielas uzpildi ziemā, 40% respondentu atzina, ka izvēlas veikt uzpildi tikai viena tīkla degvielas uzpildes stacijās (DUS), lai nesajauktu dažādu uzņēmumu produktus. Vienlīdz populāras bija atbildes – regulāra pilnas degvielas tvertnes uzturēšana, lai neveidojas ūdens kondensāts (17%), un auto uzpilde tikai ar ziemai paredzēto (arktisko) degvielu (17%). Desmitā daļa aptaujāto atzina, ka, sākoties ziemai, mainījuši arī degvielas filtru. Tikai 4% respondentu atzina, ka paši pievieno piedevas degvielai. Savukārt trešā daļa (33%) aptaujāto autobraucēju atbildēja, ka par degvielas uzpildi ziemā īpaši nerūpējas.

“Ļoti atzīstami vērtējam autobraucēju izpratni par prioritātēm degvielas uzpildē ziemas sezonā – dažādu produktu nemaisīšana, pilnas degvielas tvertnes uzturēšana un arktiskās degvielas uzpilde ir labas prakses piemēri, kā nodrošināties, lai auto ziemā nepieviltu. Tas, ka 33% respondentu atzina, ka īpaši nerūpējas par degvielas uzpildi ziemā, drīzāk norāda uz autobraucēju paļaušanos uz iecienītā degvielas tirgotāja piedāvātajiem produktiem, ikdienā nepiefiksējot ziemas degvielas uzpildi,” stāsta Andris Matisons, SIA Neste Latvija mazumtirdzniecības vadītājs.

Auto eksperts Normunds Avotiņš atklāj: “Visticamāk, ka izmaiņas attieksmē rosinājis šīs ziemas stiprais sals, kas radīja sarežģījumus ne tikai dīzeļautomobiļiem. Tik lielas vadītāju daļas uzticēšanās tikai vienam degvielas tirgotājam norāda uz joprojām visai atšķirīgo degvielas kvalitāti Latvijā un to, ka mazumtirgotājiem ir vērts ieguldīt līdzekļus augstas kvalitātes arktiskās degvielas importēšanai.”


Par pētījumu
Pētījuma mērķis bija uzzināt autobraucēju auto apkopes paradumus ziemā, kas šogad pārsteidza ar lielo salu un kā rezultātā izplatījās daudz un dažādi priekšstati par praksi šādu laika apstākļu gadījumā. SIA Neste Latvija pētījumā (OMD Snapshots) par rūpēm par auto ziemas sezonā tika aptaujāti 675 Latvijas iedzīvotāji, kas izmanto auto, vecumā no 18 līdz 59 gadiem visos Latvijas reģionos. Aptaujas laiks: 22.02.2010. – 01.03.2010.

Par SIA “Neste Latvija”
SIA “Neste Latvija” ir Somijas naftas pārstrādes un tirdzniecības uzņēmuma “Neste Oil” Oy meitas uzņēmums, kas Latvijā strādā jau 20 gadus. 50.1% “Neste Oil” akciju turētājs ir Somijas valsts. SIA “Neste Latvija” ir viens no mūsdienīgu degvielas tirdzniecības standartu aizsācējiem Latvijā. Uzņēmums nodarbojas ar degvielas mazumtirdzniecību, degvielas un šķīdinātāju vairumtirdzniecību, kā arī naftas produktu uzglabāšanu un pārkraušanu Rīgas terminālī. Kopš darbības uzsākšanas uzņēmums Latvijā ir investējis vairāk kā 40 miljonus latu. Neste A24 DUS tīklu Latvijā veido 51 stacija visā valstī.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV