Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Rīgā notiks neparastas videi draudzīgo automašīnu sacensības un svinīga parāde

Laine M.Cekule, 09.03.2010. 11:12

15.maijā Rīgā tiks piedzīvota projekta „CO2 E-Race Rīga” kulminācija –sacensības automašīnām ar zemu CO2 izmešu līmeni Biķernieku trasē un šo automašīnu svinīga parāde Rīgas centrā. Projekta mērķis ir palielināt sabiedrības izpratni par globālajām klimata izmaiņām un globālā klimata krīzi Latvijā, kā arī demonstrēt risinājumus tās novēršanai, izmantojot jaunākās tehnoloģijas.

15.maijs Rīgā sāksies ar vēl Latvijā nebijušām autosacīkstēm Biķernieku trasē, kuru laikā katram interesentam būs vienreizēja iespēja vērot videi draudzīgo automašīnu sacīkstes sprinta un regularitātes braucienos. Lai mērotos spēkiem trasē, dalībai sacensībās ir laipni aicināts pieteikties ikviens hibrīda, elektromobīļa vai kādas citas automašīnas ar samazinātu CO2 izmešu līmeni īpašnieks. Sacensību nolikums būs pieejams projekta „CO2 E-Race Rīga” mājas lapā, sākot ar 15.martu.

Pēc spraigajām autosacīkstēm Biķernieku trasē, pasākumu programmu turpinās svinīga CO2 parāde Rīgas centrā, kuras laikā ikvienam apmeklētājam būs unikāla iespēja iepazīt un apskatīt šīs automašīnas tuvāk. Parāde sāksies ar videi draudzīgo automašīnu braucienu pa Rīgas centru, pēc kura Rātslaukumā notiks katras automašīnas demonstrēšana un svinīga sacensību uzvarētāju apbalvošanas ceremonija. Noslēdzoties parādei, elektromobiļus un citas videi draudzīgas automašīnas auto eksperta Paula Timrota vadībā varēs apskatīt Rīgas Motormuzejā „Muzeju nakts” ietvaros.

15.maija pasākumu programma sāksies plkst.11.00 Biķernieku trasē un noslēgsies ap plkst.18.00 Rātslaukumā. Pasākumu laikā ir paredzētas aktivitātes arī bērniem.

Projekta „CO2 E-Race Rīga” pasākumu sērijas pirmais posms sākās pagājušā gada 14.novembrī Rīgā, kad elektroniskās automašīnas LYNX un HUMMER veidoja Rīgas CO2 karti.

„CO2 E-Race” projekta pasākumus Latvijā organizē Dānijas Kultūras institūts sadarbībā ar Ziemeļu Ministru padomes biroju Latvijā, Dānijas Karalistes vēstniecību Latvijā, Sorosa fondu Latvijā, „Biķernieku komplekso sporta bāzi” un Rīgas motormuzeju.

Papildus informācija: www.co2erace.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV