Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

DS3 Racing: stilīgs sporta auto

Krišs Karnītis, 10.03.2010. 15:32

Eksistē nevis viens, bet tūkstošiem DS3. Bet tagad Citroën motoru sporta nodaļa, Citroën Racing, pārveidojuši to pēc sava prāta. Ar pieciem iegūtiem pasaules čempionu tituliem autoražotāju vērtējumā un sešiem individuālajiem pasaules čempionu tituliem, ko ieguvuši Sebastjens Lēbs un Daniels Elena, Citroën Racing, jādomā, zina, ko dara.
DS3 Racing: stilīgs sporta auto

Pirmoreiz izrādīts Ženēvas starptautiskajā autosalonā, DS3 Racing izceļas ar sportisku sniegumu un braukšanas baudījumu. Tas ļauj jaunpienācējam DS3 saimē iegūt dedzīga un vitāla auto slavu.

DS3 Racing konceptauto Citroën Créative Technologie filozofiju iemieso eleganti, oriģināli un sportiski. Tas aprīkots ar 1,6 litru THP dzinēju ar 200 ZS jaudu, kas īpaši uzlabots, lai sniegtu autovadītājam spraigu braukšanas sajūtu un nesalīdzināmu braukšanas kvalitāti.

DS3 Racing tiks izlaists ierobežotā 1000 eksemplāru skaitā, sākot ar 2010. gada otro pusi.

Emocionāls dizains

DS3 Racing izskats pauž drosmi, spēku, vēlmes un ambīcijas. DS3 Racing ir tīra autosporta izpausme. DS3 vizuālais stils ir papildināts ar izteikti sportiskām detaļām – elastīgs karbona priekšējais bamperis, kas izceļ 18 collu riteņus ar oriģinālu high-tech dizainu; arī sānu moldingi uz durvīm izgatavoti no karbona.

DS3 Racing izmantoti motoru sporta vajadzībām veikti aerodinamiskie pētījumi. Karbona spoileris saglabā automašīnas stabilitāti pie liela braukšanas ātruma, bet hromētais izpūtēja uzgalis eleganti akcentē automašīnas atraktīvās līnijas.

DS3 Racing īpašo dabu pasvītro oriģinālais Ženēvas autosalonā izstādītā modeļa krāsojums – virsbūves pamata krāsa ir tumši pelēka, bet jumts, sānu spoguļi un bremžu mašīnas ir oranži, savukārt radiatora reste un riteņu diski ir hromēti oranži.

Izsmalcināta, individuāla atmosfēra

Arī DS3 salona apdare šai modelī ir piedzīvojusi īpašas pārmaiņas. Pasažieri izbauda braucienu oriģinālā, sportiskā atmosfērā. Ar karbona detaļām eleganti izrotāti mērinstrumentu panelis, stūre, roku balsti un vidus konsole.

Oranžā krāsa atsaucas arī salonā – priekšējais panelis, ātrumpārslēgs un ātrumpārslēga pamatne ir dzīvā oranžā tonī.

Katram DS3 Racing būs piešķirts kārtas numurs, kas atradīsies uz griestiem, kamēr Citroën Racing logo būs uz speciāli veidoto krāsu galvas balstiem.

Radīts jaudai

DS3 Racing ir runa par braukšanas sniegumu. Izstrādājot dzinēju, Citroën Racing izmantojuši visu pieredzi, kas iegūta 2003., 2004., 2005., 2008. un 2009. gadā izcīnot pasaules rallija čempionu titulu autoražotāju ieskaitē.

Citroën inženieri 1,6 litru THP dzinēja jaudu no 156 ZS palielinājuši līdz 200 ZS, par 15% palielināts arī griezes moments – no 240 Nm līdz 275 Nm, turklāt griezes moments pieejams plašā amplitūdā, tādējādi nodrošinot patīkamu braukšanu.  Tas panākts, modificējot un optimizējot dzinēja komponentes, modifikācijas turbopūtes sistēmā par 30% palielināja dzinēja jaudu, pārprogrammēts dzinēja vadības bloks, arī izplūdes sistēma ieguva īpašu cauruli un trokšņa slāpētāju.

Radīts braukšanai


DS3 šasija un ritošā daļa Racing modelim speciāli modificēta, lai sniegtu autovadītājam spraigu braukšanas sajūtu un nepārtrauktu dialogu ar ceļu. DS3 Racing piemītas visas īpašības, lai tas kļūtu par toņa noteicēju attiecīgajā segmentā attiecībā uz uzvedību uz ceļa.

Priekšējā un aizmugurējā riteņu bāze paplatināta par 30 mm, bet automašīna pazemināta par 15 mm. Šīs izmaiņas nodrošina DS3 Racing radikāli atšķirīgu sniegumu uz ceļa, tas it kā pielīp ceļa segumam.

Auto aprīkots ar stingrākiem priekšējie un aizmugurējie amortizatori un ar stingrākām atsperēm. Šīs izmaiņas vēl vairāk uzlabo saķeri un stabilitāti automobilim, kas jau ir lielisks šajā jomā, nodrošinot izcilu ceļa “nolasīšanu” un ātrāku līkumu izbraukšanu bez jebkāda stresa.

Arī stūres sistēma padarīta precīzāka, pielāgojot to automašīnas sportiskajam raksturam. DS3 Racing izmantota īpaša stūres programmēšana un kontroles sistēma, kas modificēta, pielāgojot to riepām.

DS3 Racing papildus priekšrocība ir bremžu sistēma ar Racing specifikāciju lielākai izturībai un precīzākai darbībai. Priekšā DS3 Racing ir četru virzuļu bremžu mehānismi un īpaši bremžu diski. Aizmugurē lielākai bremžu darba efektivitātei un drošībai izmantoti pamata produkcijas diski. Arī ESP sistēma pielāgota papildus vitalitātei un sportiskākai braukšanai. Turklāt autovadītājs šo sistēmu pēc vēlēšanās var izslēgt.


CITROËN Importētāja SIA VEHO valdes priekšsēdētājs Raimonds Dūda uzskata, ka: Citroën 1-2-3 uzvara WRC Meksikas posmā norāda, ka Citroën nedomā apstāties pie sasniegtā autosportā. Tas pats attiecināms arī uz jaunajiem ielas automašīnu modeļiem. DS3 Racing ir dizainiski augstvērtīga un sportiska automašīna, kas veidota, lai sniegtu braucējiem patiesu braukšanas prieku un baudījumu.


www.citroen.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV