Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rīgas Motormuzejā tiks atklāta izstāde „Viss sākās ar bezceļu…”

Rolands Buliņš, 30.03.2010. 12:25

Aprīļa sākumā Rīgas motormuzejā tiks atklāta tematiskā izstāde „Viss sākās ar bezceļu…”  Tajā interesentiem apskatei tiks nodoti pagājušā gadsimta 30.-90.gadu pasaules spilgtākajiem apvidus automobiļi.

Izstādes atklāšana notiks 8.aprīlī plkst. 14.00. Tajā piedalīsies un par apvidus automobiļiem stāstīs Rīgas Tehniskās universitātes profesors Guntars Liberts, autobraucējs Andris Dambis un Rīgas motormuzeja vadītājs Aivars Aksenoks.

Cilvēks no laika gala ir tiecies pēc brīvības. Ir dažādas brīvības – vārda brīvība, domas brīvība, izvēles brīvība. Mehānikas laikmetā, nosauktajām pievienojās pārvietošanās brīvība. To nodrošina automobilis, bet vēl plašākus apvāršņus paver apvidus auto.

Viss sākās ar bezceļu. Bet tad tika izgudrots džips, leģendārs pārvietošanās līdzeklis, kurš neparedz ceļu un bezceļu robežas. 

Kādam apvidus auto kalpo statusa pasvītrošanai, kādam- kā universāls transporta līdzeklis, bet lielai daļai džips ir piedzīvojums.

Rīgas Motormuzejs aicina iepazīt piedzīvojumu apvidus auto izstādē - „Viss sākās ar bezceļu…”  Izstādē būs aplūkojami 13 leģendāri pasaules apvidus automobiļi, no kuriem daļa šodien jau iekļuvusi „kulta auto” statusā un izpelnījusies pastiprinātu tehnikas mīļotāju un kolekcionāru interesi. Izstādē būs apskatāmi leģendārie Willys, 

Land Rover, VW, Mercedes, Toyota džipi kā arī impozants militārais apvidus auto HORCH 901, kas izgatavots 1937.gadā!

Izstādes darbības laiks: 2010.gada 8.aprīlis - 7.maijs 

Vieta: Rīgas Motormuzejā

S.Eizenšteina ielā, Rīgā

katru dienu  plkst. 10:00 – 18:00

Biļešu cenas:

Pieaugušie    1,50 ls

Skolēni, studenti, pensionāri    1,- ls

Ģimenes biļete 3,- Ls

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV