Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

„Dzintara Volgas” dalībniekiem Biķerniekos pirmie treniņi

Roberts Jansons, 28.04.2010. 15:37

Lai gan līdz sacensībām „Dzintara Volga” vēl atlikuši vairāk nekā 4 mēneši, notiek aktīva vēsturiskās tehnikas gatavošana startam. Interese par dalību sacensībās ir liela; Biķernieku kompleksās sporta bāzes mājas lapā (www.bksb.lv, http://www.bksb.lv/sacensibas/dzintara-volga-2010 ) jau pašlaik atrodams sacensību nolikums un vēsturiskie tehniskie noteikumi.
„Dzintara Volgas” dalībniekiem Biķerniekos pirmie treniņi

Pirmās trīs Volgas startam būs gatavas jau 20.maijā, kad Biķernieku trasē notiks vēsturiskajiem automobiļiem paredzēti treniņbraucieni. Tajos varēs piedalīties gan žiguļu un formulu klases automobiļi, gan volgas, gan arī citi interesenti ar sportam īpaši nepielāgotiem jeb ielas braukšanai paredzētiem automobiļiem. Obligāti gan nepieciešama ķivere. Reģistrācija braucieniem notiks uz vietas trasē treniņbraucienu dienā. 

Stāsta VAS BKSB valdes priekšsēdētājs Māris Ozoliņš: “Biķernieku trasē sacensību sezona šogad sākas ar plašu vērienu. Jau šonedēļ, 2.maijā, atsāksies drifta un autošosejas sezona; pēc divām nedēļām (15.maijā) risināsies leģendārās „Zelta mopēda” sacensības, kā arī elektroautomobiļu rallijs. Pasākumu programma ir ļoti plaša un daudzveidīga, un mēs ceram, ka šogad varēsim atdzīvināt Biķernieku trases agrāko gadu popularitāti skatītāju vidū.”

Pirmais automobilis, kurš paredzēts startam sacensībās „Dzintara Volga”, jau pašlaik ir nogādāts BKSB. Šī ir Aleksandra Sorokina pilotētā automašīna, kas pilnībā saglabājusies oriģinālajā komplektācijā un ir savā autentiskajā izskatā kopš pēdējiem startiem 1990-ajos gados. Tā ir pieejama apskatei jebkuram interesentam Biķernieku trases Vēsturiskās tehnikas izstāžu zālē – Rīgā, S. Eizenšteina ielā 2. 

Stāsta Aleksandrs Sorokins, kurš 1986.gadā ieguvis 4.vietu PSRS čempionātā, pirmo reizi startējis 1982.gadā: „„Dzintara Volgai” īpaša popularitāte bija kā sezonas noslēguma sacīkstēm, jo visi braucēji centās parādīt visu labāko, kas nebija izdevies čempionāta gaitā. Lai iekļūtu „Dzintara Volgas” finālā, bija jāiztur atlases braucieni, jo bija liels dalībnieku skaits – pat 40-50 automašīnas (trasē reizē var doties 25).” 

Uz jautājumu, vai šogad piedalīsies atjaunotajā „Dzintara Volgā”, A.Sorokins atbild kodolīgi: „Gribu, protams, gribu – atcerēties jaunību un izbaudīt agrāko laiku sacensību garšu.” 

Jau ziņots, ka Dzintara Volga 2010 plānots kā vērienīgs autosporta festivāls, kurš norisināsies trīs dienas (17-19.09.2010). Programmā iekļautas sacensības deviņās ieskaites klasēs. Trasē dosies gan antīkie spēkrati, gan mūsdienīgi sporta automobiļi. Plānoti arī braucieni sporta režīmā ar vēsturiskajām sacīkšu automašīnām. Izveidotas atsevišķas ieskaites grupas GAZ 24 (Volga), VAZ (ar dzinēja tilpumu 1.6 un 1.3), Formula Easter un Mondial automobiļiem.  

Turklāt šajās sacensībās var piedalīties ikviens, kura rīcībā ir GAZ 24 vai jebkurš cits no minētajiem automobiļiem, kurš sagatavots attiecīgās ieskaites grupas prasībām. Tiem automobiļiem un to vadītājiem, kuri nebūs gatavi doties trasē sacīkšu režīmā, ieplānoti paraugdemonstrējuma apļi.  

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV