Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Jau rīt pirmo reizi Latvijā notiks ekoloģisko automašīnu paraugdemonstrējumi

Laine M.Cekule, 14.05.2010. 11:08

Rīt, 15.maijā, Rīgā būs unikāla iespēja apskatīt un iepazīt ekoloģiskās automašīnas to paraugdemonstrējumu laikā. Ekoloģisko automašīnu paraugdemonstrējumi ir unikāls un neparasts pasākums, kas Latvijā tiek organizēts pirmo reizi, kā arī ir projekta „CO2 E-Race Rīga” kulminācijas pasākums.

Rītdiena, 15.maijs, būs īpaša diena, jo pirmo reizi Latvijas galvaspilsētā pulcēsies apmēram 20 ekoloģiskās automašīnas no 5 valstīm, lai ikvienam apmeklētājam sniegtu iespēju tuvāk apskatīt un iepazīt šos neparastos pārvietošanās līdzekļus, kā arī lai popularizētu videi draudzīgu braukšanu. Ekoloģisko automašīnu paraugdemonstrējumi sāksies ar CO2 parādi Rīgas ielās, turpināsies ar videi draudzīgo automobiļu prezentāciju uz rampas un dažādiem izklaides pasākumiem pie Kongresu nama strūklakas un noslēgsies ar elektromobiļu apskati Rīgas Motormuzejā „Muzeju nakts” ietvaros. Ikviens ir laipni aicināts apmeklēt šo unikālo pasākumu un apskatīt neparastās videi draudzīgās automašīnas no dažādiem rakursiem.

Pasākuma programma:

14:00 - 15:00    Elektromobiļi un citas ekoloģiskas automašīnas pulcējas DUS ”Statoil” Eksporta ielā un gatavojas kopīgam startam.

15:00 - 16:00     CO2 parāde Rīgas ielās, sākot ar braucienu pāri Vanšu tiltam, apkārt Vecrīgai un beidzot pie Vērmanes dārza. CO2 zīmējums, ar GPS tehnoloģijas palīdzību, tiks attēlots uz Rīgas pilsētas kartes un būs apskatāms projekta mājas lapā.
       
16:00 - 18:00    Ekoloģisko automašīnu prezentācija uz rampas pie Kongresu nama strūklakas kopā ar dīdžeju un raidījuma „Vides Fakti” žurnālistu Gustavu Terzenu.
Dāņu pūtēju orķestra „Kronborg Bass” muzikālie priekšnesumi.
Dažādi izklaides pasākumi; bērniem paredzēta kartona auto būve.

19:00 - 00:00    Elektromobiļu apskate Rīgas Motormuzejā „Muzeju nakts” ietvaros.

Pasākuma laikā ekoloģiskajām automašīnām būs iespēja uzlādēties 2 elektrouzlādes punktos. Viens no tiem atradīsies DUS „Statoil” Eksporta ielā, savukārt otrs elektrouzlādes punkts atradīsies pie Kongresu nama, kuru uzstādīs „Latvenergo”.

„CO2 E-Race” projekta mērķis ir palielināt sabiedrības izpratni par globālajām klimata izmaiņām un globālā klimata krīzi Latvijā, kā arī demonstrēt risinājumus tās novēršanai, izmantojot jaunākās tehnoloģijas un radošo spēku. „CO2 E-Race” projekta pasākumus Latvijā organizē Dānijas Kultūras institūts sadarbībā ar Ziemeļu Ministru padomes biroju Latvijā, Dānijas Karalistes vēstniecību Latvijā, Sorosa fondu Latvijā, Zviedrijas vēstniecību, Vides ministriju, Rīgas domi, „Tallink”, „Latvenergo” un Rīgas Motormuzeju.

Papildus informācija: www.co2erace.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV