Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

OCTA mēneša ietvaros uzzini savas tiesības, uzdodot jautājumu speciālistam

Jānis Krūmiņš, 25.05.2010. 12:35 | komentāri (1)

OCTA mēneša ietvaros portāla lasītājiem ir iespēja Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB)  valdes priekšsēdētājam Jurim Stengrevicam uzdot jautājumus par OCTA un ceļu satiksmes negadījumā cietušo tiesībām un iespējām saņemt zaudējumu atlīdzības, jautājumus sūtot uz e-pasta adresi info@easyget.lv.
OCTA mēneša ietvaros uzzini savas tiesības, uzdodot jautājumu speciālistam

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB) OCTA mēneša ietvaros uzsāk kampaņu „Sargi sevi un citus ar OCTA”, kuras laikā sabiedrība tiks izglītota par tās tiesībām un iespējām saņemt kompensāciju pēc iekļūšanas ceļu satiksmes negadījumā.

Jāatceras, ka OCTA (transportlīdzekļu īpašnieku obligātā transportlīdzekļu apdrošināšana) netika izveidota, lai atbrīvotu vainīgo transporta līdzekļa vadītāju un īpašnieku no materiālās atbildības, bet gan lai aizstāvētu ceļu satiksmes cietušo intereses.

OCTA ir kompleksa negadījumos cietušo sociālās aizsardzības sistēma, kas darbojas ne tikai Latvijā, bet pēc līdzīgiem kompensēšanas principiem visās Zaļās kartes valstīs – 45 valstīs. Tas nozīmē papildu drošības garantu ceļu satiksmes negadījumos cietušajiem, ja negadījums ir noticis kādā no šīm valstīm vai arī kādā no šīm valstīm reģistrēts auto izraisa negadījumu Latvijā.

Latvijā apdrošinātāji no sistēmas izveides 1997.gadā līdz 2009.gadam atlīdzībās ceļu satiksmes negadījumos cietušajiem izmaksājuši vairāk nekā 190 miljonu latu. Lielāko daļu izmaksāto atlīdzību veido nodarītie zaudējumi transportlīdzekļiem. Tiesa, pēdējos gados strauji pieaug izmaksātās atlīdzības arī par personai nodarītajiem zaudējumiem: no 2006. - 2009.gadam šajā atlīdzību veidā izmaksāti jau vairāk nekā 8 miljoni latu. Vismazāko īpatsvaru atlīdzībās veido trešo personu mantu bojājumi, kā arī kaitējums, kas nodarīts videi un ēkām.

Šogad LTAB, balstoties uz citu valstu praksi, ir iedibinājis jaunu tradīciju – OCTA mēnesi. OCTA mēneša tēma ir veltīta ceļu satiksmes negadījumos cietušo izglītošanai par savām tiesībām uz kompensācijām pēc iekļūšanas ceļu satiksmes negadījumā.

Lai rastu atbildi uz sev interesējošajiem jautājumiem par OCTA un ceļu satiksmes negadījumā cietušo tiesībām un iespējām saņemt zaudējumu atlīdzības, jautājumus sūtiet uz e-pasta adresi info@easyget.lv. Atbilde tiks publicēta portālā EasyGet.lv rubrikā “Auto”.

Vairāk informācijas www.ltab.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV