Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Visefektīvākais veids, kā pasargāt auto spoguļus no zagšanas, ir to savlaicīga marķēšana

Georgs Rubenis, 26.05.2010. 10:21

Pastiprinot cīņu pret auto spoguļu zagļiem SIA „Autonams” un lielveikalu tīkls SKY rīko akciju, piedāvājot nomarķēt auto spoguļus laikā, kamēr auto īpašnieks iepērkas.

Pašmāju auto aizsardzības sistēmu izgudrotājs un ražotājs SIA „Autonams” norāda, ka vidēji diennaktī tiek nozagti 17 a/m spoguļi.  Nozagtā spoguļa cena, atkarībā no auto markas, modeļa un komplektācijas, var maksāt līdz pat 800 latiem par spoguļu pāri. Ja agrāk vairāk tika zagti ekskluzīvu Mercedes un BMW modeļu automašīnu spoguļi, tad šobrīd vairs nevar izdalīt vienu kategoriju – tiek zagts no visdažādākajiem auto, neskatoties uz to veidu, marku un vecumu.

Edvīns Panders, SIA „Autonams” pārdošanas un attīstības direktors, valdes loceklis: „Patlaban ir izveidojusies analoga situācija, kāda tā bija deviņdesmito gadu vidū, kad vienīgais veids, kā pasargāt dažādas viegli noņemamas auto detaļas, bija to marķēšana. Droši vien liela daļa deviņdesmito gadu vidus auto īpašnieku atceras laikus, kad regulāri tika izzagti auto lukturi. Tagad, pateicoties marķēšanas aizsardzības principam, visi marķētie auto ir pasargāti. Esam nosargājuši visu, kas zagļiem līdz šim šķitis interesants. Taču tagad, pateicoties sarežģītākajām spoguļu tehnoloģijām un izgatavošanas īpašībām, auto spoguļu cena ir krietni augstāka, kāda tā bija agrāk.”

Spoguļu marķēšana nozīmē, ka ar speciālu tehnoloģiju spoguļos tiek iegravētas auto šasijas numura pēdējās astoņas zīmes. Marķējums ir labi redzams un to izceļ brīdinošas uzlīmes. Informācija par transportlīdzekļa marķējumu nonāk Valsts policijas datubāzēs, kas ļauj viegli un ērti identificēt to izcelsmi pārbaužu laikā. Marķējumu nevar iznīcināt.

E.Panders: „Vēlamies pievērst pastiprinātu uzmanību savu spēkratu drošībai un pārtraukt absurdo situāciju, kad auto īpašnieki un servisi faktiski palīdz zagļiem, pašiem nezinot nopērkot zagtos spoguļus.”

Lielveikalu tīkls SKY un SIA Autonams rīkotajā akcijā piedāvā iespēju lielveikala SKY apmeklētājiem, K.Ulmaņa gatvē 122, veikt auto spoguļu marķējumu 30 minūšu laikā! Ceturtdien un piektdien, 27.un 28.maijā varēs nomarķēt savu auto spoguļus laikā no 16:00 – 20:00, savukārt sestdien, 29.maijā, no 10:00 – 22:00.
 
„Autonams” sniedz pakalpojumus auto pretzagšanas nodrošināšanai un auto uzraudzības sistēmu uzstādīšanā uzņēmumiem. "Autonama" speciālisti kopš darbības uzsākšanas 1994.gadā ar pretaizdzīšanas iekārtām aprīkojuši vairāk nekā 30 500 automašīnas, bet marķējuši vairāk nekā 43 000.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV