Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latvijā ieviesta pirmā OCTA polise, kas darbosies pēc tiešo zaudējumu regulēšanas principa - ERGO DubultOCTA

Inese Kronberga, 26.05.2010. 15:03 | komentāri (1)

Līdz ar jauna produkta DubultOCTA ieviešanu tirgū, ERGO kļuvusi par pirmo apdrošināšanas sabiedrību Latvijā, kas klientiem piedāvā produktu ar tiešās zaudējumu regulēšanas principu. DubultOCTAs īpašniekiem tas ļauj pēc iekļūšanas satiksmes negadījumā vērsties pēc atlīdzības pie sava, nevis vainīgā transportlīdzekļa apdrošinātāja. Tās būs papildu ērtības klientiem, kā arī radīs lielāku uzticēšanos savam apdrošinātājam atlīdzību lēmumu pieņemšanā un ātrākā to izmaksā.

Galvenie ieguvumi DubultOCTA polises īpašniekiem atšķirībā no parastās OCTA būs gadījumos, kad negadījuma izraisīšanā daļēji atbildīgs būs pats DubultOCTA īpašnieks. Šādos gadījumos ERGO segs DubultOCTAs īpašnieka transportlīdzeklim nodarītos zaudējumus pilnā apmērā. Piemēram, visbiežāk sastopamākais dalītās vainas veids ir 50:50, OCTA polises īpašniekiem šādos gadījumos apdrošinātāji visbiežāk veiktu atlīdzību izmaksu tikai 50% apmērā.

DubultOCTA īpašniekiem būtiski atvieglots atlīdzības saņemšanas kārtība

Šobrīd Latvijas OCTA sistēmā noteiktā kārtība paredz, ka atlīdzības ceļu satiksmes negadījumā cietusī persona pieprasa no tās apdrošināšanas sabiedrības, kas apdrošinājusi avārijas izraisītāja civiltiesisko atbildību (OCTA). Savukārt ERGO DubultOCTA paredz, ka atlīdzības saņemšanai cietušais var vērsties pie sava apdrošinātāja – ERGO, kas veiks zaudējumu atlīdzināšanu DubultOCTA klientam.

Lilita Čudare, ERGO Transportlīdzekļu, CTA un personu apdrošināšanas departamenta direktore: „ERGO ir pirmā apdrošināšanas sabiedrība Latvijā, kas izstrādājusi OCTA produktu ar ietvertu tiešo zaudējumu regulēšanas pakalpojumu. Tas nozīmē, ka turpmāk ceļu satiksmes negadījumā cietušais DubultOCTA klients var vērsties pie ERGO, kas izmaksās atlīdzību vainīgā transportlīdzekļa apdrošinātāja vietā. Īpaši izdevīgi tas ir tādā gadījumā, ja vainīgās puses apdrošinātājs attiecīgajā reģionā nav pārstāvēts, un apdrošinātajai personai ar avārijā cietušo auto jāmēro tālāks ceļš līdz vainīgās puses apdrošinātājam, lai atrādītu bojāto auto un nokārtotu nepieciešamās formalitātes atlīdzības saņemšanai. ERGO klienti zaudējumus var pieteikt ne tikai klātienē, bet arī mājas lapā, aizpildot zaudējumu pieteikumu un dodoties pie kāda no ERGO sadarbības partnera – servisa. ERGO ir plašs sadarbības partneru loks visā Latvijas teritorijā.

ERGO DubultOCTA klientam atlīdzības saņemšanas procesu padara daudz ērtāku, ļaujot ietaupīt laiku un nesatraucoties, kāda apdrošinātāja OCTA polise ir vainīgajai pusei un kad tiks veikta atlīdzība. Tāpat tas sniedz arī drošības sajūtu, jo sadarbība notiek tikai ar savu izvēlēto apdrošinātāju, pie kura polise ir iegādāta.”

Daļējas vainas gadījumā DubultOCTA īpašniekiem zaudējumus sedz 100% apmērā

Pretēji standarta OCTA produktam, jaunizstrādātais ERGO produkts DubultOCTA paredz segt ceļu satiksmes negadījumā radušos zaudējumus pilnā apmērā arī tādā gadījumā, ja negadījuma izraisīšanā atzīta daļēja tā atbildība. Šāda situācija visbiežāk rodas, ja abi negadījumā iesaistītie vadītāji pārkāpuši ceļu satiksmes noteikumus, nepilnīgi aizpildījuši Saskaņoto paziņojumu, vai vadītāju sniegtie paskaidrojumi ir pretrunīgi, kā rezultātā apdrošinātājiem ir grūti noteikt negadījuma izraisītāju.

Lilita Čudare: „Likumā noteikts, ja klients daļēji ir atbildīgs par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, darbojās „dalītās vainas princips” jeb apdrošinātājs izmaksā tikai proporcionālo procentuālo daļu zaudējuma. Savukārt ERGO DubultOCTA nodrošina, ka klients saņems atlīdzību pilnā apmērā arī tad, ja būs daļēji vainojams negadījumā. OCTA polises arvien vairāk no uz cenu orientēta produkta kļūst par uz servisu orientētu produktu. ”

Par DubultOCTA

Šobrīd ERGO saviem klientiem piedāvā iegādāties gan OCTA polises, gan jauno produktu ERGO DubultOCTA, kas nodrošina apkalpošanas servisa kvalitāti un papildiespējas gadījumos, ja ceļu satiksmes negadījumā polises īpašnieks nav vainojams un arī ja viņa vaina ir daļēja..

Apdrošināšanas darbības teritorija ir Baltijas valstis. Tādēļ Lietuvā un Igaunijā klientam tiek nodrošinātas tādas pašas priekšrocības un zaudējumu pieteikšanas kārtība kā Latvijā.

Papildus zaudējumiem, kas radušies ceļu satiksmes negadījuma rezultātā, klientam tiek atlīdzināti arī transportēšanas izdevumi pēc negadījuma.
 
Par ERGO apdrošināšanas grupu

„ERGO Latvija” AAS pārstāv starptautisko apdrošināšanas sabiedrību ERGO, kas apvieno 135 apdrošināšanas sabiedrības 31 pasaules valstī.

ERGO ir vienīgā apdrošinātāju grupa Baltijā, kas darbojas dzīvības, nedzīvības, pensiju un veselības apdrošināšanas segmentos Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. ERGO ir trešā lielākā šāda veida apdrošināšanas kompānija Baltijas reģionā, kas apkalpo vairāk nekā 400 000 klientus.

ERGO sabiedrībai Latvijā ir plašs pārdošanas tīkls Latvijā ar 4 reģionālajām filiālēm, kas koordinē 51 biroju, 365 apdrošināšanas starpniekus, kā arī sadarbojas ar 97 brokeru sabiedrībām un 6 bankām.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV