Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Latvijas MINI klubs piedalās klasisko Mini salidojumā Vācijā

Dace Andžāne un Toms Šimis, 11.06.2010. 13:28

No 20. līdz 23. maijam Vācijas pilsētā Neimarktē (Neumarkt) netālu no Nirnbergas notika gadskārtējais Starptautiskais klasisko Mini saiets (Inernational Mini Meeting – IMM), kurā līdzās viesiem no visas Eiropas piedalījās arī četras klasisko Mini ekipāžas no Latvijas (jeb 10% no visiem Latvijas klasisko Mini īpašniekiem), kā arī divas jauno MINI ekipāžas.
Latvijas MINI klubs piedalās klasisko Mini salidojumā Vācijā

Galerijas:

Iedvesmojoties no piedalīšanās neaizmirstamajās Mini 50 gadu jubilejas svinībās Silverstonas trasē Anglijā, 1500 km garo braucienu pāri visai Polijai līdz Bavārijai Vācijā organizēja Latvijas Mini klubs minimania.lv. Visi četri klasiskie Mini, no kuriem vecākais ražots 1984. gadā, ceļa grūtības pārvarēja teicami, tādējādi pierādot, ka Mini ir izturīgs un arī tāliem ceļiem piemērots automobilis.

Normunds Rutulis, mūziķis un radio ētera personība:„No sabiedrīgas ir dažādas atsauksmes, vieni domā: cik skaista, cik jauka mašīna! Tas ir vairākums. Bet ir arī ļaudis, kuri saka – viņš taču ir idiots! Vai tad vispār ar tādu mašīnu var pabraukt?! Vienas atbildes, kāpēc būtu jābrauc ar šo mašīnu man nav. Tas ir dzīvesveids."

Iespējams, pasākumam pareizo toni uzdeva Latvijas Mini kluba minimania.lv sagatavotais pārsteigums visiem festivāla dalībniekiem – ekspresfoto uz IMM emblēmas fona Jura Ķilkuta fotoateljē izpildījumā. Atraktīvā fotografēšanās ar devīzi Stop & Smile! („Apstājies un pasmaidi!") noskaņoja visus atbraucējus uz svētku viļņa. Festivāla laikā Latvijas teltī darbojās arī retro foto darbnīca, kuras apmeklētājiem bija iespēja nofotografēties uz Rīgas fona kopā ar klasisko Mini. Pirmos lielākos starptautiskos panākumus šī pieprasītā atrakcija Mini kopienā guva pagājušā gada grandiozajās Mini 50 gadu jubilejas svinībās Silverstonas trasē Lielbritānijā.

Toms Šimis, kluba minimania.lv pārstāvis un fotoateljē darbinieks: „Šogad mūsu studijai tika noteikta vieta centrālajā laukumā, lai prieks būtu gan tiem, kas fotografējas, gan tiem, kas vēro šo atraktīvo pasākumu. Organizatori bija priecīgi, ka mūs uzaicinājuši."

IMM dalībnieki no Latvijas pārliecinājās, ka braukšana ar Mini ir kaislība un dzīvesveids, kas apvieno domubiedrus no visas pasaules. Galu galā šis automobilis ir autobūves leģenda, kurš ticis atzīts par otro visietekmīgāko mašīnu autobūves vēsturē, pirmo vietu atstājot, pēc dažādiem datiem – Ford Model T vai Volkswagen Beetle.

Šogad IMM pulcējās rekordliels dalībnieku skaits – gandrīz 2000 klasisko Mini un 5000 cilvēku. Teju visas nelielās Bavārijas pilsētiņas ielas uz četrām dienām bija okupējuši leģendārie automobiļi. Pasaulē būtu grūti atrast divus vienādus Mini, jo to īpašnieki visiem līdzekļiem cenšas savus braucamos personalizēt, nereti pārvēršot tos īstos mākslas priekšmetos vai jaudīgos šosejas monstros šķietami nevainīga mazauto ādā.

Pirmo reizi IMM četras klasisko Mini ekipāžas no Latvijas piedalījās 2007. gadā Roskildē Dānijā.

Klasiskos Mini no 1959. gada līdz 2000. gadam ražoja (British Motor Corporation – BMC), jaunos MINI no 2000. gada ražo BMW.

Paldies oficiālajam Mini dīlerim Latvijā BM Auto, AS Laima un pārējiem, kas palīdzēja īstenot šo braucienu. Paldies arī Jurim Ķilkutam, www.fotoatelje.lv un Andrim Apinim, www.mims.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV