Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

OCTA kompensē zaudējumus, kad ceļu satiksmes negadījumā ir cietis mājdzīvnieks

EasyGet.lv, 15.06.2010. 12:34 | komentāri (1)

OCTA mēneša ietvaros portāla lasītājiem ir iespēja Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB)  valdes priekšsēdētājam Jurim Stengrevicam uzdot jautājumus par OCTA un ceļu satiksmes negadījumā cietušo tiesībām un iespējām saņemt zaudējumu atlīdzības, jautājumus sūtot uz e-pasta adresi info@easyget.lv.

Sveiki!

Pavisam nesen braucot uz laukiem, iekļuvu negadījumā, atbrauca policija visu noformēja un apdrošinātājs jau piekrita visu apmaksāt, bet man mašīnā bija arī suns, kurš guva vairākas traumas gan no stikliem, gan no trieciena, jo ietriecās mašīnai aizmugurē, kur atradās suns. Jautājums ir sekojošs: vai par dzīvnieka ārstēšanās izdevumiem varu saņemt kompensāciju?

Jānis

 

Atbild Juris Stengrevics, Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) valdes priekšsēdētājs

Labdien, Jāni!

Situācijā, kad ceļu satiksmes negadījumā ir cietis mājdzīvnieks, OCTA kompensē visus zaudējumus, kuri saistīti ar tā ārstēšanas izdevumiem. Tādēļ Jums ar dokumentiem, kas apliecina dzīvnieka ārstēšanās izdevumus, ir jādodas pie vainīgās automašīnas OCTA apdrošinātāja.

OCTA atlīdzina zaudējumus par mājdzīvnieka sabraukšanu, ja negadījums noticis automašīnas vadītāja vainas dēļ. Piemēram, automašīna nobraukusi no ceļa un traumējusi govi, kas atradusies pļavā. Šādos gadījumos ir jāizsauc Ceļu policija, kas fiksēs negadījuma apstākļus un nepieciešamības gadījumā palīdzēs noskaidrot vainīgās automašīnas īpašnieku. Tomēr gadījumos, kad vainīgais transportlīdzeklis ir pametis notikumu vietu, un arī ar Ceļu policijas palīdzību nav nosakāms, zaudējumi saskaņā ar likumu netiks atlīdzināti.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV