Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Rīgā izveidota ielu remontdarbu interneta karte

Ieva Prauliņa, 30.06.2010. 14:26

Lai autovadītājiem vienkopus būtu pieejama informācija par remontdarbiem Rīgas ielās, Rīgas domes Satiksmes departaments sadarbībā ar Karšu izdevniecību Jāņa sēta ir izveidojis Rīgas ielu remontdarbu interneta karti. Remontdarbu karte ir publicēta Satiksmes departamenta mājas lapā www.rdsd.lv. Tiem iedzīvotājiem, kam mobilajam tālrunim ir interneta pieslēgums, Rīgas ielu remontdarbu interneta karte ir pieejama arī mobilajā tālrunī.

"Gandrīz katrs esam sastapušies ar kaitinošām situācijām uz ceļa, kad sanācis neplānoti aizkavēties negaidītu satiksmes ierobežojumu dēļ. Ielu remontdarbi ir viens no satiksmes kavēkļiem. Tādēļ šī ielu remontdarbu interneta karte kalpos kā palīgs autovadītājiem braukšanas maršruta plānošanai Rīgā, lai ceļā varētu pavadīt mazāk laika," saka Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Vadims Baraņņiks.

Remontdarbu interneta kartē ikvienam autovadītājam ir pieejama informācija par Rīgas ielu un tiltu teritorijā notiekošajiem remontdarbiem, kuru laikā transportlīdzekļu satiksme ir ierobežota vai slēgta. Kartē ir pieejama informācija arī par šo remontdarbu veidu, darbu veicēju un remontdarbu termiņiem.

Papildus remontdarbu kartei ir pieejams arī saraksts ar informāciju gan par tiem remontdarbiem ielu un tiltu teritorijā, kuru laikā ir satiksmes organizācijas izmaiņas, gan arī par tiem remontdarbiem, kas transportlīdzekļu satiksmi neietekmē. Piemēram, remontdarbi uz gājēju ietvēm, ielu zaļajās zonās, uz gājēju ielām.

Remontdarbu sarakstā informācija tiek saglabāta trīs mēnešu periodā. Tādējādi iedzīvotājiem gan pēc ielas nosaukuma, gan datuma ir iespēja iepazīties ar informāciju gan par notiekošajiem, gan iepriekš veiktajiem, gan plānotajiem remontdarbiem ielu un tiltu teritorijā Rīgā.

Remontdarbu interneta kartē un remontdarbu sarakstā informācija tiek sniegta no darbu veikšanas atļaujām, kas ikvienam remontdarbu veicējam darbu veikšanai Rīgas ielu un tiltu teritorijā ir jāsaņem no Rīgas domes Satiksmes departamenta.

Avārijas likvidācijas remontdarbi interneta kartē un sarakstā netiek norādīti, jo avārijas iepriekš nav iespējams ieplānot un to veikšanai atbilstoši pašvaldības normatīvajiem aktiem pirms darbu uzsākšanas nav nepieciešama Satiksmes departamenta atļauja.

Rīgas ielu remontdarbu karti informatīvi atbalsta portāls "Delfi" un SIA "Latvija Statoil".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV