Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Domenikss rīko kravas automobiļu vadītāju apmācību eko braukšanā

Liliāna Ozoliņa, 05.07.2010. 11:47

Šonedēļ, sākot no otrdienas, 6. jūlija līdz pat sestdienai, 10. jūlijam, Mercedes-Benz Driver Training Show ietvaros Rīgā SIA Domenikss organizēs speciālus testa braucienus kravas automobiļu vadītājiem. To laikā, apgūstot gan teoriju, gan praktiskās iemaņas, vairāk nekā 50 automobiļu vadītāji tiks iepazīstināti ar jaunākajām Mercedes-Benz kravas automobiļu tehnoloģijām un iespējām, kā arī ekonomiskas, videi draudzīgas un drošas braukšanas paņēmieniem intensīvas satiksmes apstākļos. Mercedes-Benz kravas automobiļu eko braukšanas apmācību vadīs pieredzes bagāti profesionāļi no Daimler AG Global Training departamenta Štutgartē sadarbībā ar Domenikss apmācību nodaļas speciālistiem.

Testa braucieni tiks veikti ar Mercedes-Benz Actros vilcējiem, kas speciāli aprīkoti ar dažādiem mērinstrumentiem šādu apmācību veikšanai. Apmācību laikā dalībniekiem tiks dota iespēja apgūt noderīgas zināšanas un praktisku pieredzi, kas saistītas ar Mercedes-Benz kravas automobiļu vadīšanu. Piemēram, pārnesumkārbas un aktīvās kruīzkontoles pareizu lietošanu, bremzēšanu ar dzinēja bremzi, retarderu un daudzas citas nianses, kas jāņem vērā, lai droši un ekonomiski vadītu Actros vilcēju. Latvijā praktiskās apmācības tiks organizētas pa dažādiem Rīgas un tās tuvākās apkārtnes ceļiem.

"Pēdējo gadu laikā, strauji pieaugot kravas automobiļu skaitam, ne tikai Latvijā, bet arī visā Eiropā ievērojami pieaugusi satiksmes intensitāte. Tai pat laikā ir mazinājusies kravas automobiļu vadītāju profesionālā kompetence, jo tirgū ienāk daudz jaunu vai darbam ar smagsvara kravas automobiļiem nepieredzējušu vadītāju. Abi šie faktori veicina šāda veida apmācību nepieciešamību, apgūstot un iepazīstot jaunākās tendences pareizā automobiļu vadīšanā, kas ir svarīgas un absolūti nepieciešamas ikvienam automobiļa vadītājam," norāda Aivis Zapereckis, SIA Domenikss Kravas automobiļu tirdzniecības un mārketinga vadītājs.

Mercedes-Benz Driver Training Show tiek organizēts jau trešo gadu pēc kārtas vairākās Eiropas valstīs, tostarp arī Latvijā. Mercedes-Benz kravas automobiļu apmācību komanda katru vasaru dodas izbraukuma tūrē, viesojoties un vadot apmācības daudzviet Eiropā. Šogad, tāpat kā pērn, starts tiek dots Tallinā, savukārt apmācību tūri plānots noslēgt rudenī Bukarestē.

 

Par Domenikss:

Domenikss grupā ietilpst SIA Domenikss – Daimler AG ģenerālpārstāvis Latvijā, kas nodarbojas ar Mercedes-Benz vieglo un apvidus automobiļu, pasažieru un kravas mikroautobusu, kravas automobiļu, autobusu tirdzniecību un Maybach automobiļu tirdzniecību; autorizēts Mitsubishi Fuso ģenerālpārstāvis Latvijā, kas nodarbojas ar kravas automobiļu Mitsubishi Fuso Canter tirdzniecību; oriģinālo Mercedes-Benz, Mitsubishi Fuso rezerves daļu tirdzniecību un servisa pakalpojumu sniegšanu; SIA Domenikss filiāles Ventspilī un Daugavpilī un SIA Baltijas Auto Centrs (mazlietotu automobiļu tirdzniecība). Savukārt 2010. gadā Domenikss laikrasta Dienas Bizness veidotajā Latvijas lielāko uzņēmumu topā Dienas Bizness TOP500 ierindojās 97. vietā. Turklāt uzņēmuma panākumus augstu novērtēja arī eksperti, ierindojot to reputācijas topa 99. vietā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV