Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Dziesmu svētku dalībnieku autobusu šoferus apmāca drošas braukšanas iemaņās

Ieva Stūre, 07.07.2010. 13:52

Kopš šodienas vairāk nekā 30 000 svētku dalībnieku un 700 autobusu iesaistās Rīgas intensīvajā satiksmē. Katrs no autobusiem dienā veiks vismaz četrus līdz sešus pārvadājumus ar svētku dalībniekiem uz naktsmītnēm, mēģinājumiem, koncertu norises vietām. Tātad kopumā svētku laikā autobusi ar dalībniekiem veiks vismaz 15 000 pārbraucienu pa galvaspilsētas ielām. Turklāt lielākā daļa no autobusu vadītājiem nepārzina galvaspilsētas satiksmi ikdienā, tomēr tieši viņi ir atbildīgi par bērnu drošību pārvadājumu laikā.

Lai atgādinātu par īpašu piesardzību bērnu pārvadāšanā un popularizētu drošas braukšanas pamatprincipus, uzņēmums „Latvija Statoil" un „Drošas Braukšanas Skola" svētku laikā rīko bezmaksas apmācības 700 svētku dalībnieku autobusu vadītājiem, piedāvājot apmācību kursu „Statoil Eko ceļš".

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji laipni aicināti piedalīties mācību nodarbībās:

7. jūlijā, Izstāžu centrā „Ķīpsala", no plkst. 19:30 – 21:00.
8. jūlijā, pie Mežaparka Lielās estrāde, no plkst. 9:00 – 19:00.
9. jūlijā, pie Daugavas stadiona, Pērnavas/Asaru ielu krustojumā, no plkst. 10:00 – 22:00.

(Lai uzzinātu precīzu apmācību telts atrašanās vietu un apmācību laikus, lūdzu, sazināties ar kontaktpersonu: Ievu Stūri, mob. tālr.: 29450530, e-pasts: ieva.sture@gmail.com.)

Svētku nedēļas laikā „Drošas Braukšanas Skolas" instruktori ar automašīnu „Audi A4" nodrošina transporta pārvadājumus X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku organizatoru vajadzībām, kā arī pirms svētkiem drošas braukšanas iemaņās jau apmācīti 40 svētku norises koordinatori.

Vairāk informācijas par „Statoil Eko ceļu": http://www.dbs.lv/lv/eko-brauksana.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV