Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Jaunais "Audi A7 Sportback" - estētisks un atlētisks

Maija Kalniņa, 02.08.2010. 15:27

Izteiksmīgs dizains, sportisks raksturs un novatoriskas tehnoloģijas: ar jauno automobili A7 Sportback Audi gatavojas iekarot jaunu tirgus segmentu. Lielais piecdurvju modelis ar dinamiski akcentēto aizmugurējo daļu apvieno labāko no trim pasaulēm: kupejas tipa automobiļu sportisko eleganci, sedana komfortu un universāļa praktiskumu.
Jaunais "Audi A7 Sportback" - estētisks un atlētisks

A7 Sportback ir progresīvo tehnoloģiju automobilis. Pateicoties daudzajām alumīnija sastāvdaļām, tā virsbūve ir ļoti viegla. Elegantajā interjerā saskatāms augsts meistarības līmenis. Četri pieejamie V6 dzinēji apvieno bagātīgu jaudu ar vēl nepieredzētu efektivitāti. 3,0 litru TDI dzinējs ar 150 kW (204 ZS) jaudu un multitronic transmisiju rada vien 139 gramus CO2 izmešu uz kilometru. Sportiskā šasija ir aprīkota ar jaunām ierīcēm, piemēram, elektromehānisku stūres pastiprinātāju. Runājot par palīgsistēmām, kā arī informācijas un izklaides sistēmām, šis luksus klases kupejas tipa auto piedāvā visas novatoriskās iespējas, kādas varētu sagaidīt no Audi.

Audi piecdurvju kupeja apvieno labāko komfortu ar sportisku raksturu. Salonā trokšņa līmenis ir ļoti zems pat pie liela ātruma, bet V6 dzinēji rada izsmalcinātu skaņu atbilstoši jaudai.

Salona vibrācija praktiski nav manāma un tas rada pavisam mierīgu atmosfēru. Šāds līmenis panākts, pateicoties rūpīgai visu sastāvdaļu saskaņošanai, sistemātiskai hidrauliskai amortizācijai asu un piedziņas daļas gultņos un ļoti stingrajai virsbūvei. Virsbūve ir veidota pārsvarā no alumīnija un augstas kvalitātes tērauda, kas padara A7 automobili ļoti vieglu un drošu. Lielās aizmugurējās durvis atveras ļoti plaši, atklājot skatam lielu, daudzpusīgu bagāžas nodalījumu, kurā kravu iekraut nesagādā ne mazākās grūtības. Nolokot aizmugurējās sēdekļu rindas atzveltnes bagāžnieka 535 litru ietilpību iespējams palielināt līdz pat 1390 litriem.

Ar A7 Sportback, kas pie izplatītājiem nonāks rudenī un bāzes komplektācijā maksās sākot no apmēram 51 000 EUR, Audi uzsāk jaunu dizaina līniju, kas demonstrē augstākā līmeņa eleganci. Piecdurvju kupeja ir 4,97 metrus gara un 1,91 metru plata, bet tikai 1,42 metrus augsta. Tās garais dzinēja pārsegs, īsā priekšējā pārkare, garā riteņu garenbāze, sportiski slīpais C balsts un stāvā aizmugurējā daļa rada dinamisku kopējo iespaidu.

Papildu aprīkojumā pieejamie LED priekšējie lukturi vairo vienreizējo A7 Sportback izteiksmi un aprīko visas apgaismes ierīces ar gaismas diodēm, tādējādi samazinot enerģijas patēriņu. Biksenona priekšējie lukturi un LED aizmugurējie lukturi ir iekļauti standarta aprīkojumā. Priekšējos lukturos ir iebūvēta novatoriskā visu laikapstākļu apgaismes funkcija, kas aizvieto klasiskos miglas lukturus.

Eksterjera izteiksmīgais sportiskums turpinās arī A7 Sportback interjerā, kur Audi kārtējo reizi demonstrē tā vadošo lomu automobiļu dizainā. Ievērojamākais elements ir apņemošā horizontālā līnija, kas ieskauj autovadītāju un blakussēdētāju, radot drošības un aizsargātības sajūtu. Priekšējā paneļa izteiksmīgākais akcents ir dinamiski izliektā dekoratīvā apdares līnija.

Ikvienai detaļai interjerā ir veltīta liela uzmanība. Meistarība ir acīmredzama tās augstākajā līmenī. Komplektācijā ar augstākās kvalitātes Audi ādas apdares priekšējiem sēdekļiem papildu aprīkojumā pieejama klimata kontrole un masāžas funkcija. Apkārtējais salona apgaismojums, kas arī pieejams papildu aprīkojumā, rada īpašu gaisotni.

Līdzīgi kā Audi A8, arī A7 Sportback apvieno jaunu tehniskās inteliģences līmeni ar loģisku, intuitīvu ergonomiku un viegli saprotamu darbību. Uzlabotā MMI operētājsistēma ar centrālo izvēlnes slēdzi un samazinātu pārējo slēdžu skaitu ir iekļauta standarta aprīkojumā, bet viens no papildu aprīkojuma elementiem ir jaunais head-up ekrāns, kas svarīgāko informāciju attēlo uz vējstikla. MMI skārienjutīgā sistēma apvieno cietā diska navigācijas sistēmu ar skārienjutīgā paneļa komfortu.

Autovadītājs var izmantot skārienjutīgo paneli, lai veiktu vairākas funkcijas, piemēram, ar pirkstu uzrakstītu galamērķa nosaukuma burtus vai tālruņa numura ciparus.

Ar Bluetooth automobiļa tālruni tiešsaistes pakalpojumu nodrošināšanai tiek izmantots Google, savienojot piecdurvju Audi kupeju ar internetu. UMTS modulis nogādā attēlus un informāciju no Google Earth uz monitoru un sakombinē tos ar navigācijas maršrutu. Lai pievienotu mobilās ierīces, tiek izmantots WLAN tīklājs. Tiem, kam ar Bose audio sistēmu šķietami nepietiek, papildu aprīkojumā tiek piedāvāta iespaidīga Bang & Olufsen audiosistēma ar 1300 vatu jaudu un 15 skaļruņiem.

Augstākās kvalitātes navigācijas sistēma sadarbojas ar daudzajām A7 Sportback papildu aprīkojumā pieejamajām autovadītāja palīgsistēmām un drošības sistēmām. Tā nosūta maršruta datus uz priekšējo lukturu, automātiskās transmisijas un adaptīvās kruīza kontroles vadības ierīcēm, ļaujot šīm sistēmām pielāgoties sarežģītākiem braukšanas apstākļiem. Daudzos gadījumos Audi tālredzīgās drošības sistēmas var samazināt sadursmju nopietnību un to sekas. Jaunā Audi aktīvā joslas pamešanas brīdinājuma sistēma palīdz autovadītājam saglabāt A7 Sportback virzienu, bet jaunā parkošanās palīgsistēma atvieglo stūrēšanu, novietojot auto stāvēšanai ielas malā.

Sākumā Audi piedāvās A7 Sportback ar četru spēcīgu un izsmalcinātu V6 dzinēju izvēli: diviem benzīna un diviem TDI agregātiem. To jauda variē no 150 kW (204 ZS) līdz pat 220 kW (300 ZS), turklāt to efektivitāte uzstāda jaunus, iespaidīgus standartus šajā automobiļu klasē. Jaunais 3,0 litru dzinējs ar 150 kW (204 ZS) jaudu un multitronic transmisiju vidēji patērē vien 5,3 litrus degvielas uz 100 km un rada tikai 139 g CO2 izmešu uz kilometru. Visos dzinējos izmantota Audi novatoriskā siltuma vadības sistēma, rekuperācijas sistēma un start-stop sistēma.

Arī standarta aprīkojuma automātiskajai transmisijai ir svarīga loma Audi A7 Sportback augstās efektivitātes nodrošināšanā. Audi piedāvā divas dažādas transmisijas atkarībā no izvēlētā dzinēja: pastāvīgā multitronic transmisija nogādā jaudu uz priekšējiem riteņiem, bet sportiskā septiņu pārnesumu S tronic transmisija tiek apvienota ar quattro pastāvīgo visu riteņu piedziņu. Jaunākā quattro piedziņas sistēma ir aprīkota ar kroņpārvada centrālo diferenciāli un griezes momenta vektorēšanas tehnoloģiju.

Piedziņas sistēma ir īpaši elastīga un dinamiska. Papildu aprīkojumā pieejamais sporta diferenciālis aktīvi sadala jaudu starp aizmugurējiem riteņiem.

Arī šasija apvieno sportisku precizitāti ar greznu komfortu. Audi A7 Sportback riteņu disku izmēri ir no 18 līdz 20 collām diametrā. Šasija ir aprīkota ar alumīnija vadības svirām un jaunizveidotu elektromehānisku stūres pastiprinātāju augstākai efektivitātei. Audi drive select dinamikas sistēma ir iekļauta standarta aprīkojumā, to iespējams papildināt ar adaptīvo pneimatisko piekari.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV