Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Jaunā Lada sauksies Granta

Andris Vilks, 10.08.2010. 17:04

Jaunais AvtoVAZ mazcenas modelis, kas līdz šim bija pazīstams ar rūpnīcas nosaukumu Lada 2190 low-cost, ticis pie sava vārda.
Jaunā Lada sauksies Granta

Krievu mediji vēsta, ka ražotāja izsludinātajā konkursā, kurā piedalījušies vairāk nekā 48 000 pretendentu, tostarp arī no visām trim Baltijas valstīm, uzvarējis Krasnojarskas iedzīvotājs Pāvels Zaharovs, kura iesūtīto variantu „Granta," žūrija atzina par labāko.

Ļaunas mēles gan melš, ka patiesībā Zaharovs gribējis nosaukt automobili par Granata, taču kļūdījies un izlaidis vienu burtu. Lai nu kā, bet balva ir nopelnīta un Toljati jubilejas automobilis – baltas krāsa Lada Kalina komplektācijā lukss ar eksemplāra numuru 26 000 000 svinīgā ceremonijā tiks pasniegta savam saimniekam Maskavas autoizstādes pasākumu ietvaros.

Lada Granta, kas ražošanā nonāks nākamā gada beigās, tiks ražota uz Kalina bāzes un būtībā ir minētā automobiļa mazcenas versija, tiesa - ar savu oriģinālu dizainu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV