Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvijā vislētākā OCTA, Lietuvā visatbildīgākie braucēji

Kristīne Martinsone, 07.10.2010. 12:46 | komentāri (1)

Ekonomiskā krīze ir iespaidojusi cenas faktiski visās nozarēs. Vienu no visdziļākajiem cenu kritumiem ir piedzīvojis apdrošināšanas tirgus un jo īpaši – sauszemes transportlīdzekļu obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas (OCTA) produkts. Salīdzinot ar iepriekšējā gada pirmo pusgadu, Latvijā ir vērojams līdz pat 44 procentiem liels vidējais OCTA cenu samazinājums.

Pēc Baltijas apdrošināšanas tirgus līdera RSA grupas uzņēmumu datiem, šis kritums ir vislielākais visā Baltijā. Līdz ar to Latvijā pašlaik ir viszemākās OCTA cenas Baltijas reģionā. Lietuvā un Igaunijā cenu samazinājums pret 2009. gada pirmo pusgadu ir bijis daudz mērenāks, attiecīgi sasniedzot 6,8 un 14,5 procentus.

Galvenais iemesls cenu kritumam ir izmaksu samazinājums negadījumu apkalpošanai, kā arī ievērojamā Latvijas apdrošināšanas kompāniju konkurence.

„Šī gada laikā „Balta" ir izmaksājusi OCTA atlīdzībās turpat divus miljonus (1 829 103) latu. Lielākā atlīdzības summa pārsniedza 60 tūkstošus latu. Kā biežākos OCTA izmaksas iemeslus var minēt transportlīdzekļu sadursmes - neievērojot braukšanas priekšrocību, distanci un manevrējot atpakaļgaitā, negadījumi autovadītājiem rada vidēji 500 līdz 600 latu lielus zaudējumus. Sagaidāms, ka ekonomikas atveseļošanās visticamāk ietekmēs pakalpojumu cenu pieaugumu auto detaļām un autoservisu pakalpojumiem. Tas diemžēl ietekmēs arī OCTA cenas, kurām būs jākompensē automašīnām radītie zaudējumi," stāsta AAS „Balta" Atlīdzību daļas direktora vietnieks Ingus Savickis.

Interesanti, ka, neraugoties uz to, ka Latvijā ir viszemākās OCTA cenas, no vairāk nekā 1,07 miljoniem CSDD reģistrēto transportlīdzekļu apdrošināti ir tikai 57,2 procenti. Tāpēc visatbildīgāko braucēju tituls šoreiz pienākas lietuviešiem, kuru apdrošināto transportlīdzekļu īpatsvars ir 83 procenti. Arī igauņi ir krietni apzinīgāki un ir apdrošinājuši 74 procentus transportlīdzekļu.

Par AAS „Balta"

Apdrošināšanas akciju sabiedrība „Balta" ir vecākais apdrošināšanas uzņēmums Latvijā, kuru Latvijas iedzīvotāji atzinuši par godīgāko apdrošinātāju. „Balta" kas ietilpst vienā no pasaules vadošajām apdrošināšanas grupām ar 300 gadu pieredzi - RSA Group. Apvienotajā Karalistē mītošā RSA grupa piedāvā apdrošināšanu vairāk nekā 130 valstīs visā pasaulē. Grupas uzņēmumos strādā aptuveni 22 tūkstoši darbinieku. Plašāka informācija internetā http://www.rsagroup.com.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV