Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

PSA Peugeot un BMW Grupa plāno sadarbību hibrīda sistēmu nozarē

Kaarel Talvoja, 22.10.2010. 13:46

Šīs nedēļas sākumā BMW AG valdes priekšsēdētājs Norberts Reithofers /Norbert Reithofer/ un PSA Peugeot Grupas valdes priekšsēdētājs Filips Varins /Philippe Varin/ parakstīja Savstarpējās izpratnes memorandu, kas uzsver šīs tēmas nozīmi. Komponenšu kopīga izstrāde, ražošana vai iegāde, kā arī kopīga iepirkumu politika uzņēmumiem ļaus ievērojami samazināt savus izdevumus. Sadarbība arī ļaus radīt galvenās standarta komponentes automobiļu elektrificēšanai.

"Mums ir prieks, ka varam paplašināt savu ilgtermiņa sadarbību, kas balstās uz mūsu uzņēmumu spēcīgajām savstarpējām attiecībām," piebilda Filips Varins /Philippe Varin/. "Apvienojot abu partneru pieredzi hibrīdtehnoloģiju nozarē, salīdzinājumā ar konkurentiem iegūsim lielas priekšrocības."

"Šī sadarbība sniedz būtisku ieguldījumu, lai nodrošinātu konkurētspējīgus automobiļu elektrificēšanas izdevumus", sacīja Norberts Reithofers /Norbert Reithofer/. "Šim kopīgajam darbam ir liela nozīme arī ilgtspējīgu satiksmes līdzekļu piedāvājuma veidošanā".

Puses vienojās nepubliskot līguma finansiālās detaļas.

PSA Peugeot Grupa un BMW Grupa jau vairākus gadus ir veiksmīgi sadarbojušies dzinēju ražošanas jomā. 2010. gada februārī tika noslēgta vienošanās par kopīgā sadarbībā izveidotā 4 cilindru benzīna dzinēja jaunās paaudzes izstrādi, kas atbilstu Euro VI standartu prasībām. Sadarbības rezultātā izveidotais dzinējs ir uzstādīts daudziem Grupu modeļiem.

KW Bruun ar 50 gadu darba pieredzi ir Peugeot oficiālais importētājs Igaunijā, Latvijā, Dānijā, Zviedrijā un Īslandē, gada laikā pārdodot apmēram 40 000 Peugeot automašīnu. 1810. gadā dibinātais Peugeot ražo satiksmes līdzekļus no velosipēdiem līdz komercautomašīnām. Uzņēmums ar 10 000 pārstāvniecībām 160 valstīs ir viens no vadošajiem autoražotājiem pasaulē. 2009. gadā Peugeot pārdeva 1,84 miljonus transportlīdzekļu, no tiem pusei ogļskābās gāzes izmešu daudzums nepārsniedz 140 g uz vienu kilometru.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV