Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Atbalsta maksas pazemināšanu pašvaldības autostāvvietās Vecrīgā

Uģis Vidauskis, 26.10.2010. 15:37 | komentāri (1)

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja šodien atbalstīja grozījumus pašvaldības saistošajos noteikumos, kas paredz samazināt maksu pašvaldības autostāvvietās Vecrīgā.
Atbalsta maksas pazemināšanu pašvaldības autostāvvietās Vecrīgā

Komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks skaidro, ka autostāvvietu maksas samazināšana Vecrīgā saistīta ar ekonomisko situāciju valstī un cilvēku maksātspēju, taču tā paliks pietiekami augsta, lai nebūtu izdevīgi šajā pilsētas daļā atstāt savu auto uz ilgu laiku: "Mūsu mērķis nav veicināt automašīnu pieplūdumu Vecrīgā."

Sagatavotajā domes lēmumprojektā paredzēts, ka turpmāk Vecrīgā par pirmo maksas autostāvvietas lietošanas stundu būs jāmaksā trīs lati, bet par katru nākamo - pieci lati. Pašreiz par pirmo maksas autostāvvietas lietošanas stundu Rīgas vecpilsētā jāmaksā pieci lati, bet par katru nākamo stundu - astoņi lati. Turpmāk varēs arī iegādāties mēneša abonementus stāvēšanai vecpilsētā, kas līdz šim nebija iespējams, turklāt uzņēmēji - dažādu telpu īpašnieki vai nomnieki - varēs iegādāties lietotāju kartes līdzīgi kā Vecrīgā deklarētie iedzīvotāji.

Pašlaik Vecrīgas teritorijā ir 427 maksas autostāvvietas, kuras, pēc uzņēmuma "Rīgas satiksme" informācijas, tiek izmantotas vidēji tikai par 20% līdz 40%.

Galīgais lēmums par grozījumiem attiecīgajos pašvaldības saistošajos noteikumos būs jāpieņem Rīgas domes sēdē.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV