Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

DBS un Statoil pārbaudīs autovadītāju gatavību braukšanai ziemā

Juta Krīgere, 28.10.2010. 13:09

Iepriekšējās ziemas sezonas četros mēnešos notikuši vairāk nekā 14 tūkstoši ceļu satiksmes negadījumu, liecina sastādīto saskaņoto paziņojumu skaits un Ceļu policijas apkopotā statistika. Biežākie avāriju iemesli, kā katru gadu, bijuši nesamērīga ātruma izvēle un pietiekamas distances neievērošana, secinājuši Drošas Braukšanas Skolas (DBS) eksperti. Lai sagatavotu autovadītājus ziemas sezonai, DBS un „Latvija Statoil" uzsāk īpašu akciju, kuras laikā ikviens interesents bez maksas varēs saņemt drošas braukšanas profesionāļu konsultācijas un uzzināt, cik morāli gatavs ir jaunajai ziemas sezonai.

Šīs akcijas laikā ikviens varēs iziet arī pavisam jaunu, īpašu "Vīnes testu", ar kura palīdzību sertificēti satiksmes psihologi precīzi noteiks, cik sagatavots autovadītājs ir apgrūtinātajiem braukšanas apstākļiem ziemā. Lai arī vairākās Eiropas Savienības valstīs visiem jaunajiem autovadītājiem šis tests ir jāveic obligāti, Baltijas valstīs satiksmes psiholoģijai tiek pievērsta nepietiekama uzmanība. Ar Baltijas valstīs pagaidām vienīgā pieejamā testa aparāta palīdzību tiks izmērīts autovadītāju reakcijas ātrums uz kustību un gaismu, noteikta stresa tolerance un gatavība ekstremālām situācijām. Savukārt DBS instruktori sniegs padomus ne tikai par došu, bet arī ekonomisku braukšanu un drošu automobiļa tehnisko sagatavošanu ziemas sezonai.

„Ne tikai automašīnām, bet arī autovadītājiem ir jābūt sagatavotiem ziemas sezonai. Lielākā daļa ceļu satiksmes negadījumu notiek tieši autovadītāju neuzmanības un zināšanu trūkuma dēļ. Lai izvairītos no avārijām, autovadītājam ir jābūt reakcijas gatavībā, katru sekundi jāseko līdzi notikumiem uz ceļa, jāievēro droša distance un jāizvēlas ceļu segumam adekvāts braukšanas ātrums," ziemā justies droši aicina Artūrs Priednieks, DBS eksperts.

„Braukšanas apstākļi un ceļu seguma kvalitāte būtiski atšķiras apdzīvotās vietās un ārpus tām. Nākamās nedēļas laikā mācīties braukt droši un ekonomiski būs iespēja Rīgas, Vidzemes, Latgales un Kurzemes iedzīvotājiem," nepalaist garām izdevību aicina Jana Rubīna, „Latvija Statoil" mārketinga vadītāja.

Akcijas norises vietas un laiki:

1. novembrī no 12:00 līdz 19:00 Rīgā - Statoil DUS Kārļa Ulmaņa gatvē 110
2. novembrī no 12:00 līdz 19:00 Valmierā, Statoil DUS Stacijas ielā 29
4. novembrī no 12:00 līdz 19:00 Liepājā, Statoil DUS Esperanto ielā 2/8
5. novembrī no 12:00 līdz 19:00 Jēkabpilī, Statoil DUS Rīgas ielā 218 G
6. novembrī no 12:00 līdz 17:00 Rīgā, Statoil DUS Lubānas iela 76a, Rīga

Tāpat ikvienam akcijas dalībniekam, kurš vēlēsies padziļināti apgūt ekonomiskas braukšanas principus DBS apmācību programmā „Statoil Eko Ceļš" vai drošas braukšanas ziemas kursu, tiks piedāvāta iespēja, apgūt ziemā neaizstājamos braukšanas principus divatā par vienu cenu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV