Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Losandželosas auto izstādē debitē "RAV4 EV" konceptauto

Toyota Baltic, 25.11.2010. 12:18

Toyota Motor Corporation (TMC) paziņo par "RAV4 EV" konceptauto izlaidi. Šis elektromobilis izstrādāts kopīgi ar uzņēmumu Tesla Motors Inc. (Tesla). Automobilis apskatāms Losandželosas autoizstādē līdz šāgada 28.novembrim.

RAV4 EV konceptauto - tas veidots uz īpaši funkcionālā Toyota kompaktā apvidus auto RAV4 rāmja un aprīkots ar Tesla elektropārvadi - lepojas ar savu ātruma amplitūdu, proti, aptuveni 160 km reālās vides braukšanas apstākļos. TMC un Tesla izgudrojumu plāno attīstīt tālāk, galvenokārt Savienotajās Valstīs, un uzņēmumu mērķis ir ieviest automobili ASV tirgū 2012. gadā.

Maijā Tesla un TMC paziņoja par ieceri sadarboties elektromobiļu un to rezerves daļu, kā arī auto ražošanas sistēmu izstrādes un projektēšanas jomā. Tesla vēlas apgūt un izmantot TMC zināšanas auto projektēšanas un ražošanas jomā, bet TMC mērķis ir gūt pieredzi no uzņēmuma Tesla elektrisko tehnoloģiju jomā, kā arī pārņemt tai raksturīgo drosmīgo garu, ātro lēmumu pieņemšanu un elastīgumu.

TMC strādā pie tā, lai samazinātu fosilo degvielu patēriņu, kā arī CO2 izmešu daudzumu, veicinot cita veida (ne benzīna) energoresursu, piemēram, elektrības, izmantošanu. 1997. gadā uzņēmums izlaida "Prius" - pasaulē pirmo masveidā ražoto bezīna-elektrības dzinēja pasažieru hibrīdauto -, un tā kopējie pārdošanas apjomi nesen pārsnieguši 2 miljonus vienību. Jāpiebilst, ka laikā no 1996. gada līdz 2003. gadam TMC pārdeva aptuveni 1900 pirmo RAV4 EV modeļu - tas bija pirmais automobilis tirgū, kas darbojās ar niķeļa metāla hidrīda akumulatoru.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV