Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Rīgas Motormuzejā būs par trešdaļu plašāka izstāžu telpa un jauni eksponāti

Ieva Bērziņa, 30.11.2010. 11:13

No 9.decembra Rīgas Motormuzejā būs par trešdaļu plašāka izstāžu telpa, kura tiks piepildīta ar jauniem, vēl neredzētiem eksponātiem. 800m2 plašā pirmā stāva izstāžu zāle tematika būs senie kravas, specializētie un militārie spēkrati.
Rīgas Motormuzejā būs par trešdaļu plašāka izstāžu telpa un jauni eksponāti

Līdz ar jaunās zāles atklāšanu no muzeja zelta krājumiem interesantu apskatei tiks nodoti pēdējos gados lieliski restaurētie ugunsdzēsēju automobiļi Magirus - M 45L ar ugunsdzēsēju trepēm K-30 (1935.g.) un HENSCHEL typ 33D1 (1941.g.).
Apmeklētāji pastāvīgā ekspozīcijā varēs apskatīt arī eleganto 1919.gada kravas automobili RENAULT FU ar 20. gadsimta sākumam netipiski lielo 7 tonnu kravnesību, čuguna riteņiem un pilngumijas riepām.

Atsevišķa ekspozīcijas daļa būs veltīta Latvijā savulaik tik populārās RAF rūpnīcas vēsturei. Būs apskatāms gan mikroautobuss, kurš 1980.gadā pavadīja Maskavas olimpiskās uguns skrējienu, gan 1961.gadā ražotais RAF-976 ar koka karkasa virsbūvi.

Kara tehnikas cienītāji varēs iepazīt spēkratus, kurus II pasaules kara laikā izmantoja gan vācu, gan sabiedroto armijas. To vidū ir vairāki apvidus automobiļi, motocikli, 1943.gadā ražotā vācu amfībija VW Typ 166, kā arī mazākais kāpurķēžu vilcējtransports vācu armijā – NSU HK 101.
Decembrī muzejā tiks izstādīti arī vairāki līdz šim muzejā neredzēti Padomju pēckara kravas automobiļi.

Jaunā izstāžu zāle tiek veidota Rīgas Motormuzeja ēkas daļā, kur agrāk darbojās autoservisa uzņēmums. Tādēļ telpā ir saglabāta auto darbnīcas gaisotne – apskates bedre, ventilācijas caurules, darbnīca un lielie, iebraucamie vārti.

Vairāk informācijas:
www.motormuzejs.lv
tālr. 67097170

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV