Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Cadillac izlaidīs SRX hibrīdversiju

Andris Vilks, 22.12.2010. 10:16

Amerikāņu koncernā General Motors ietilpstošais luksuss nodalījums Cadillac gatavo krosovera SRX hibrīdversiju. Pagaidām tehniskā informācija netiek atklāta, zināms vien, ka SRX hibrīds iegūs spēka agregātu kompleksu, kas darbojas pēc tāda paša principa kā Chevrolet Volt.
Cadillac izlaidīs SRX hibrīdversiju

Atgādinām, ka Chevrolet hibrīdautomobilim iebūvēts 1,4 litru benzīna motors, kas sadarbojas ar 150 ZS elektromotoru. Pirmos 60 km tas veic ar elektrisko piedziņu, neiztērējot ne litru benzīna un neradot apkārtējai videi nekādu kaitējumu, bet pēc tam, kad baterijas enerģija iztērēta, pieslēdzas ģenerators un ražo elektrību, lai nodrošinātu elektrisku piedziņu, vienlaicīgi spēcinot bateriju. Tas pagarina Volt nobraucamo attālumu līdz vairāk kā 500 kilometriem.

Cadillac SRX hibrīdam tiks uzstādīts 3,6 litru 257 ZS V6 un 55 kilovatu elektromotors, kas ar elektropiedziņu ļaus veikt 16 kilometrus. Neskatoties uz it kā necilo elektriskā režīma distanci, izmantojot hibrīdiekārtu pilnā noslogojumā, hibrīdkrosovera degvielas patēriņš būšot divas reizes mazāks nekā tā benzīna brālim.

Tāpat kā Chevrolet Volt, arī Cadillac SRX hibrīds iegūs Plug-in tehnoloģiju – iespēju uzlādēt akumulatoru baterijas pie mājas elektrotīkla.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV