Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Fiat Latvijā pārstāvēs jauns uzņēmums Autobrava

Ģirts Avotiņš, 27.12.2010. 14:13

Šī gada decembrī Latvijā darbu uzsāk jauns itāļu autoražotāja Fiat S.p.A. pārstāvis SIA Autobrava. Uzņēmuma nosaukums izvēlēts identisks lietuviešu kompānijai UAB Autobrava, kas veiksmīgi pārstāv Fiat un Alfa Romeo markas jau kopš 2003. gada, un šajā laika periodā pārdevusi gandrīz 5000 Fiat automašīnas. Šī gada augustā Autobrava kļuva par pazīstamo itāliešu automobiļu importētāju visās trijās Baltijas valstīs.
Fiat Latvijā pārstāvēs jauns uzņēmums Autobrava

Fiat autocentra oficiālā atklāšana notiks 2011. gada janvāra beigās, taču SIA Autobrava valdes priekšsēdētājs Jānis Ieviņš uzsver, ka apmeklētājiem autocentra durvis būs laipni atvērtas jau janvāra sākumā. „Mums bija iespēja izvēlēties starp vairākiem pilna servisa autodīlera darbībai piemērotiem objektiem", atzīst J. Ieviņš. „Taču mēs nolēmām ievērot tradīcijas, un atsākt Fiat tirdzniecību un apkopi Gunāra Astras ielā 5. Šī vieta saistās ar Fiat marku jau esošajiem klientiem un būs viegli atrodama nākamajiem."

SIA Autobrava ir ieguvis kā autorizēta Fiat dīlera, tā arī autorizēta servisa tiesības. Kompānija ar nolūku pieacinājusi komandā Latvijas autobiznesā pazīstamus speciālistus, lai spētu nodrošināt darba uzsākšanu nekavējoties. „Sevišķi svarīgi nodrošināt servisa darbu, kas iepriekšējā Fiat dīlera darbības pārtraukšanas rezultātā īslaicīgi nebija pieejams", uzsver J. Ieviņš. Fiat automašīnu apkopei un remontam ir pieejami seši pacēlāji un astoņas darba vietas. Nākamajos trīs gados SIA Autobrava paredzēts investēt 2 miljonus eiro, kas galvenokārt tiks novirzīti iekārtu atjaunošanai un personāla apmācībai. Vienlaikus notiks pakāpeniska autosalona iekārtošana atbilstoši Fiat S.p.A. korporatīvajām prasībām. Plānots, ka SIA Autobrava strādās aptuveni 20 darbinieku.

Kompānijas veiksmīgu darbību nodrošinās uzņēmumā strādājošo profesionāļu komanda, kā arī lietuviešu pieredze, tehniskais un finansiālais atbalsts. Protams jāmin arī plašais Fiat modeļu klāsts, jau tagad Autobrava piedāvā sešus vieglo automobiļu modeļus, un vismaz tikpat daudz komerctransporta Fiat Professional modeļus no mazā Panda Van līdz furgonu „klasikai" Fiat Ducato. „Nākamā gada laikā mūsu mērķis ir divkāršot Fiat tirgus daļu vieglo automobiļu tirgū un nokļūt tur, kur Fiat pieklājas būt – komercauto pirmajā trijniekā. Tas nemaz nav tik grūti kā izskatās, jo Fiat automobiļu cenas šobrīd samazinātas par aptuveni piekto daļu. Fiat automobiļu iegādes un uzturēšanas izmaksas ir atbilstošas pašreizējai ekonomiskajai situācijai valstī, un klientu apkalpošanā noteikti palīdzēs mūsu pieredze, kas gūta tirgus recesijas apstākļos", saka J. Ieviņš. „Noteikti savu lomu nospēlēs arī tas, ka nākamgad mums būs kāds pavisam jauns modelis, ar kuru Fiat plāno iekļūt jaunā tirgus segmentā."

Akciju sabiedrība Fiat S.p.A. ir lielākais automobiļu ražotājs Itālijā un devītais lielākais pasaulē. Kopš 2009. gada tam pieder 20% ASV autoražotāja Chrysler Group LLC akciju.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV