Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Kia izlaiž jaunu Rio modeli

Ilgvars Ļubka, 21.02.2011. 12:34

Kia publicējusi pirmos jaunās paaudzes modeļa Rio attēlus. Automobilis izstaro pārliecinošas un spēcīgas personības auru, kas ierindo jaunpienācēju starp modernākajiem Kia automobiļiem.
Kia izlaiž jaunu Rio modeli

Kia dizaineriem nācies pielikt ne mazumu pūļu, lai jaunais Rio turpinātu iepriekšējā modeļa panākumus. Eiropā jauno Rio piedāvās kā ar 3, tā arī ar 5 durvju virsbūvi. Automašīnas dizains veidots tā, lai apmierinātu pircēju vēlmes visā pasaulē.

Rio izskatu raksturo īpaša Kia radiatora restes interpretācija, kas apvienojumā ar jaunas formas lukturiem apstiprina automašīnas piederību visjaunāko Kia modeļu saimei. Stiklotās daļas un korpusa attiecība sānskatā piešķir jaunajam Rio sportisku stāju. Logu formas, riteņu bāzes un proporciju attiecība piešķir Rio Premium automobiļa izskatu, kas ir retums šajā klasē. Jaunais Rio apvieno eiropeisku izsmalcinātību un korejiešu pikantumu, kas izteikts latīņamerikāņu formu valodā.

Jaunā modeļa riteņu bāze pagarināta par 70 mm, sasniedzot 2570 mm garumu un nodrošinot plašāku pasažieru telpu, kā arī lielāku bagāžnieka ietilpību. Bagāžas nodalījuma tilpums tagad ir sākot ar 292 litriem hečbekam un 390 litriem sedanam. Ārējiem izmēri izmainījušies par +55 mm garumā, -15 mm augstumā un +25 mm platumā, tādējādi panākot sportisku iespaidu. Kia Rio salonā vērojams kvalitatīvs noformējums, kāds agrāk bija raksturīgs tikai lielākiem automobiļiem. Augstvērtīga produkta sajūtu pastiprina plašas apdares variantu iespējas.

B segmenta jaunums no Kia nonāks pārdošanā ar paplašinātu benzīna un dīzeļdzinēju gammu, ieskaitot 1,1 litru dīzeļdzinēju ar 70 ZS jaudu un CO2 izmešiem tikai 85 g/km. Sākot ar 2012. gadu Rio būs pieejams arī pilnīgi jauns 1,2 litru turbodzinējs ar tiešo degvielas iesmidzināšanu.

Son-Nam Lī, Kia Motors Corporation mārketinga direktors ārvalstu tirgos: „Rio allaž bijis veiksmīgs modelis, un pēc šīs atgriešanās mums ir neticami pievilcīga automašīna, kuru cilvēki gribēs pirkt tās izskata dēļ." Kopš 2005. gada visā pasaulē pārdoti 860 000 Kia Rio automašīnu. 2010. gadā tas bija Kia trešais pārdotākais modelis – vairāk kā 219 000 vienību.

Jaunā Rio pasaules pirmizrāde notiks Ženēvas starptautiskajā autoizstādē vienlaikus ar jaunā, pievilcīgā mazās klases auto Picanto debiju. Abi automobiļi stāsies publikas priekšā īpašā preses konferencē 1. martā. Līdztekus abiem jaunumiem Kia Ženēvā demonstrēs arī sedana Optima hibrīdversiju, kas paredzēta tirdzniecībai ASV.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV