Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Land Rover Freelander – īsākais ceļš uz apvidus auto leģendu

BM Auto, 01.03.2011. 16:36

Land Rover Freelander 2 ir vienkāršākais veids, kā pievienoties Land Rover īpašnieku rindām. Atšķirībā no citiem šīs klases automobiļiem, Freelander ir īsts apvidus auto. To nodrošina Land Rover proporcijas, īsas virsbūves pārkares, klīrenss un, protams, tehnika. Pastāvīga visu riteņu piedziņa un Terrain Response bezceļu braukšanas režīmi padara Freelander 2 divreiz pārāku par jebkuru krosoveru.
Land Rover Freelander – īsākais ceļš uz apvidus auto leģendu

Tā kā ne visiem auto īpašniekiem nepieciešamas izvērstas bezceļu braukšanas spējas, Freelander 2 variantu izvēlē ieviests pirmais priekšpiedziņas modelis Land Rover vēsturē. Freelander eD4 aprīkots ar manuālo pārnesumkārbu un start/stop sistēmu, kas ievērojami samazina degvielas patēriņu. Vizuālu atšķirību starp eD4 un pilnpiedziņas Freelander nav.

Freelander 2 raksturīgas no ceļa negludumiem izolētas gaitas īpašības. 235/56 R17 riepas kopā ar spēcīgajiem amortizatoriem uztver un noslāpē bedres, ledus uzsalumus un rises. Ja izjauktu Freelander 2 piekari un salīdzinātu ar t.s. parketa džipiem, tad amortizatori izrādītos divreiz resnāki nekā vairumam kompakto krosoveru. Energoietilpības rezerve ļauj Freelander 2 vadītājam uz visiem laikiem aizmirst raizes par sliktiem ceļiem, trotuāru apmalēm un neapzīmētiem "guļošajiem policistiem". Augsta sēdpozīcija un lieliska pārredzamība uz visām pusēm ir jebkura Land Rover, tātad arī Freelander 2 priekšrocība. Vadītājs nejūtas kā saņēmis uzdevumu, viņš vienkārši sēž un brauc.

Lai gan Freelander 2 ir mazākais Land Rover modelis, tas saglabā robusto stilu gan ārpusē, gan salonā. Vadības ierīces ir prāvu izmēru tāpat kā Land Rover Discovery, bet pogas panelī izgatavotas no gumijota materiāla, kas mazāk smērējas un nebaidās mitruma. Tādējādi Freelander 2 vienmēr ir gatavs kādam piedzīvojumam. 2,2 litru dīzeļdzinēja jauda pilnpiedziņas versijā palielināta līdz 190 zirgspēkiem, kas kopā ar sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu ļauj valdīt pār notiekošo uz ceļa. Pret negaidītiem pārsteigumiem Freelander 2 pasažierus sargā virkne drošības ierīču, piemēram, Corner Brake Control, kas neļauj automašīnai apgāzties pārāk asā līkumā. Trīs aprīkojuma līmeņi un papildaprīkojuma iespējas ļauj individualizēt savu Freelander līdzīgi premium krosoveriem. Īpašais piedāvājums – 27 500 EUR par Freelander eD4 modeli vai 29 500 EUR (iesk. PVN) par pilnpiedziņas versiju TD4 ļauj iekāpt automašīnā, par kuru vienmēr tika sapņots, taču izkāpt uz Land Rover salas traucēja ekonomiski apsvērumi.

Vairāk informācijas:
Oficiālais Land Rover pārstāvis Latvijā SIA BM Auto
Dārzciema ielā 64a, Rīgā
Tālr.: 67828600
E-pasts: office@bmauto.lv
www.landrover.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV