Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Izstāde Rīgas Motormuzejā "Pat nemēģini! Pieķers!"

Ieva Bērziņa, 14.03.2011. 13:08

Rīgas Motormuzejā tiks atklāta jauna, netradicionāla izstāde "Pat nemēģini! Pieķers!". Jaunajā ekspozīcijā būs apskatāmas Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) darbinieku izņemtās viltotās automobiļu numura zīmes un transportlīdzekļu identifikācijas numuri(VIN). Kā arī pirmo reizi izstādes atvēršanas brīdī publiski tiks demonstrēta aparatūra - magnēt-optiskā iekārta, ar kuras palīdzību CSDD nosaka falsificētus agregāta numurus.

Izstāde "Pat nemēģini! Pieķers!" tiks atklāta Rīgas Motormuzejā ceturtdien 17. martā plkst. 14:00. Atklāšanas pasākumā piedalīsies CSDD direktors Andris Lukstiņš, Valsts policijas Prevensijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš, kā arī CSDD speciālisti un muzeja darbinieki - izstādes iekārtotāji.

Motivācija, kas liek cilvēkiem izgatavot viltotas auto reģistrācijas numurzīmes, var būt ļoti dažāda. Vieni iedzimtā skopuma pēc ir gatavi iejusties tautas daiļamata meistaru ādā un aizstāt pazaudētu auto reģistrācijas numurzīmi ar visai oriģinālu pakaļdarinājumu. Citi ir profesionāļi savā jomā un pārstāv ienesīgo zagto auto biznesu, tā sakot, ir kriminālās pasaules haizivis. Vēl viena grupa ir braukt gribošā jaunatne, kas vēl nesasnieguši astoņpadsmit gadu vecumu ir gatavi iegādātam „simtlatniekam" auto vrakam oriģinālo numuru vietā uzskrūvēt kaut ko līdzīgu numuram, lai tikai varētu „neuzkrītoši padauzīties" nomaļu ceļu improvizētos ātrumposmos. Toties agregātu numuru viltojumi gandrīz vienmēr slēpj kādu ļaunprātīgu rīcību.

Dažādo grupu rīcību neatkarīgi no motīviem vieno kopsaucējs - par šādu darbību ir paredzēta kriminālatbildība. Viltoto auto reģistrācijas numurzīmju izstāde ir informatīvs projekts. Blakus viltojumiem tiks rādīti arī CSDD izsniegtie numurzīmju paraugi, kuros ir iestrādāti augsta līmeņa pretviltošanas elementi, kas izslēdz jebkādu mēģinājumu numurzīmju viltojumiem.

Vairāk informācijas:

www.motormuzejs.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV